Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beerschot Wilrijk moet eerste plaats delen met OH Leuven na draw op Westerlo

- HUGO FRET

Na de nederlaag van vorig weekend op eigen veld tegen Cercle Brugge, slaagde Beerschot Wilrijk er niet in om weer aan te knopen met winst. Door de brilscore bij Westerlo moeten de Mannekens voor het eerst sinds lang hun koppositie afgeven aan OH Leuven.

Het was met momenten een bitsige wedstrijd tegen een Westerlo dat zich had ingegraven op zijn eigen speelhelft. “Ons spel verliep vaak te overhaast en met te veel slordighed­en”, legt trainer Marc Brys uit. “De combinatie­s lukten amper, waardoor we de tegenstand­er zelden of nooit uit verband konden spelen en dus ook te weinig kansen konden creëren om te scoren. Vooral na de rust maakten we te weinig gebruik van de ruimte op de flanken om gevaarlijk te kunnen zijn.”

De coach koos voor twee spitsen, waardoor Erwin ‘Jimmy’ Hoffer voor het eerst aan de aftrap verscheen. Ook hij slaagde er zelden of nooit in om zich door te zetten.

“We kwamen telkens net iets te kort en de bal wou ook nooit eens goed vallen”, stelt Joren Dom. “Wij stonden organisato­risch wel goed, want ook Westerlo kwam amper aan kansen. We hebben negentig minuten geknokt voor de drie punten, maar dat was vandaag blijkbaar niet genoeg. Dit gelijkspel is wat mij betreft alleszins een teleurstel­lend resultaat. Valt de bal één keer goed, dan krijgen we wel de nodige ruimte om te voetballen. Nu konden we enkel dreigen via een aantal vrije trappen. Tijdens de eerste helft kregen we wel enkele mogelijkhe­den. Na de rust plooide Westerlo massaal terug. We probeerden het dan vooral via korte combinatie­s door het centrum, maar Westerlo gaf geen krimp. Hoge ballen voor doel sturen was ook geen optie, want in de lucht was Westerlo te sterk. Ondertusse­n bleef het opletten voor de tegenaanva­l.”

Geen angst

Door dit gelijkspel moet Beerschot Wilrijk de leiderspla­ats minstens een week afstaan aan OH Leuven. Beide ploegen tellen hetzelfde aantal punten, maar de Leuvenaars pakken de koppositie op doelpunten­saldo: scoorden twee treffers meer.

“Erg vinden we dat zeker niet”, zegt Dom in. “Er wachten ons nog drie wedstrijde­n om die situatie recht te zetten. Zondag al krijgen we OH Leuven op bezoek op het Kiel en krijgen we de kans om Leuven opnieuw op drie punten achterstan­d te plaatsen. Dat wordt hoogstwaar­schijnlijk een ware krachtmeti­ng. Hopelijk halen we dan opnieuw ons topniveau. Ik durf ook te hopen dat Leuven iets meer ruimte zal geven dan Westerlo vandaag deed. Voor ons is het niet echt van moeten, maar we willen uiteraard wel. We hebben nog geen ploeg ontmoet waar we angst moeten van hebben. Ook OH Leuven niet. Dat bewezen we in de heenwedstr­ijd, waar de pas diep in blessureti­jd en in ongelukkig­e omstandigh­eden de overwinnin­g door de vingers zagen glippen. Op het Kiel, gesteund door onze supporters, moeten we ze zeker aankunnen.”

 ?? FOTO BELGA ?? Alessandro houdt Losada van de bal.
FOTO BELGA Alessandro houdt Losada van de bal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium