Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Drie goals en weer drie punten, dit is prachtig”

-

Door de afwezighei­d van de geblesseer­de Dino Arslanagic mocht Moustapha Sall opdraven. De straks al 32jarige Senegalees vertoeft al maanden in Antwerpen, maar door heel wat extrasport­ieve beslommeri­ngen kwam Sall nog niet eerder aan spelen toe.

Gisteren was het dus eindelijk zover voor de robuuste centrale verdediger. Hij leverde zelfs een degelijke prestatie: opnieuw drie punten en de nul op het bord gehouden. Er zijn slechtere omstandigh­eden om te debuteren, dat besefte ook Sall wel.

“Het was lastiger dan iedereen had gedacht, maar uiteindeli­jk speelden we goed en scoorden we drie keer”, zei Sall. “We hebben het tactisch plaatje dat de coach had opgesteld goed uitgevoerd. En dan zijn drie goals en die drie punten prachtig. Tel daar die gedeelde derde plaats bij, en hebt een nog mooiere avond. De zege was verdiend. Dit Antwerp speelt altijd om te winnen, om steeds hoger te eindigen. Dat hebben we ook tegen Zulte Waregem laten zien.”

Sall drukte meteen zijn stempel: aanwijzing­en geven, zijn ploegmaats aansturen én praten op het veld. Geoffry Hairemans nam nog maar zijn eerste vrije trap en Sall kwam al van alles in zijn oor fluisteren. “Om Geoffry te vragen wat hij van plan was en om te vragen wat ik kon betekenen. Maar ook om de tegenstand­er te destabilis­eren. Communicer­en is noodzakeli­jk. We mochten niet verslappen, laat staan indommelen. Dan kan wat raad nooit kwaad”, wist de Senegalees, die dus lang heeft staan popelen alvorens zich te kunnen tonen aan het publiek. “Drie maanden heb ik enkel hard getraind en gewacht, want de papiermole­n tussen de beide ploegen (Antwerp en het Qatarese Al-Arabi, red.) bleef maar aanslepen.” (stdr)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium