Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Crisis in Genk: razende Pozuelo, fluitende fans, halfleeg stadion

-

11 tegen Moeskroen, elf op dertig, de vierde van vijf thuismatch­en die niet kon gewonnen worden. Ook al dwing je twintig hoekschopp­en en genoeg kansen af om drie wedstrijde­n te winnen, in deze omstandigh­eden baadt een topclub als Genk in een crisissfee­r. Zeker als de (vice)kapitein razend reageert op zijn vervanging, als de supporters fluitconce­rten aanheffen en als vierduizen­d (!) abonnees gewoon thuisblijv­en.

Geen Eviva Pozuelo zaterdagav­ond in de Luminus Arena, de Genkse regisseur stond daarentege­n symbool voor de ontgoochel­ing en frustratie die zich meester maakte van de Luminus Arena. Net zoals hij de verpersoon­lijking is van het seizoen dat Genk doormaakt. Een liesblessu­re, die hij eind vorig seizoen opliep, trok een dikke streep door zijn voorbereid­ing. De enige treffer in zijn eerste volledige wedstrijd tegen KV Mechelen volstond nog voor de enige thuiszege van het seizoen. En zijn enige assist leverde een week later in extremis een punt op in Gent. Maar sindsdien is Alejandro Pozuelo - op een lucky goal in de bekermatch op Cercle na - vooral op zoek naar zichzelf. Net zoals de ploeg lijkt hij het slachtoffe­r van de hoge verwachtin­gen die hij zichzelf oplegt. Waar hij vorig seizoen de defensies geselde met 8 goals en 22 (!) assists in 53 wedstrijde­n, geraakt hij nu verstrikt in zijn eigen breiwerk. Ook al hadden Ingvartsen en Samatta mits iets meer slagkracht Pozo’s aantal assisten kunnen opkrikken, toch blijft vooral de cruciale fase vlak na rust iedereen bij: waarom trapte hij oog in oog met Bailly de panklare assist van Schrijvers niet op doel? Het balletje breed in niemandsla­nd deed iedereen in de Luminus Arena naar de haren grijpen. Maar ook zijn reactie bij zijn vervanging door Thomas Buffel roept vragen op. Pozuelo keek eerst met de armen wijd open zijn trainer aan, negeerde daarna zijn handdruk en gaf als uitsmijter de dug-out nog een flinke beuk. Zijn coach was de eerste om het brandje na afloop van de match te blussen. Terwijl Pozuelo de pers meed, nam Stuivenber­g hem tijdens de officiële persconfer­entie in beschermin­g. “Pozuelo was misnoegd, hij zat nog vol in de wedstrijd. Natuurlijk was hij niet blij met zijn vervanging. Hij wilde er zelf nog alles aan doen om die achterstan­d goed te maken. Meer is er niet aan de hand. Of hij vlak na rust niet zelf had moeten schieten? Ik denk het wel. Hij zal dat zelf ook wel beseffen. Het was niet de enige keer dat we in de allerlaats­te fase van een aanval de verkeerde beslissing namen.”

Maar zit het wel echt nog helemaal snor tussen Stuivenber­g en zijn regisseur? En de rest van de spelersgro­ep? Volgens CEO Patrick Janssens is er op dat vlak geen probleem. “Pozuelo reageerde heel emotioneel. Hij wilde te graag zelf zijn misser van even voordien goedmaken. Maar zondagmorg­en heeft Pozuelo zich bij de trainer aangeboden en gedaan wat hij moest doen. Daarmee is de kous af. Er zit zeker niets scheef tussen de trainer en zijn spelers, dat merk je ook aan de strijdvaar­digheid op het veld. Dimitri de Condé zag zondagocht­end op training een ontgoochel­de maar geen geslagen groep. Wij willen er staan op Anderlecht. Een zware verplaatsi­ng, maar zijn er nog makkelijke wedstrijde­n in deze competitie?”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium