Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sa na rode kaart Pocognoli: “Videorefs zijn amateurs”

-

Alweer zorgde de videoref voor discussie. In de tweede helft floot Luc Wouters een strafschop op Pocognoli, maar na tussenkoms­t van de videoref kwam hij op die beslissing terug. In plaats van een penalty kreeg Pocognoli een tweede gele kaart wegens een schwalbe.

Op slechts een van de vele herhalinge­n, vanuit slechts een bepaald camerastan­dpunt, was een licht contact te bespeuren tussen Pocognoli en Attal. Dan nog bleef de vraag of een strafschop gerechtvaa­rdigd was. Kortrijksp­eler Attal was alleszins tevreden dat Wouters terugkwam op zijn besluit: “Het was gewoonweg geen penalty. Pocognoli deed het slim. Hij raakt mij met zijn been en laat zich dan vallen, terwijl hij zelf de fout maakt.”

Bij Standard was vooral het tweede geel van Pocognoli een reden om te klagen. “Ik hoop dat ik door deze uitspraken niet geschorst word, maar het systeem in België is nog niet klaar”, zei Orlando Sa. “De videorefs zijn een beetje amateurs. Ze nemen veel tijd en de beslissing­en zijn nogal inconseque­nt.”

Standardco­ach Ricardo Sa Pinto bekeek het allemaal met een brede glimlach. Zijn stoel wankelde en zal nog wel even blijven wiebelen, maar dankzij de zege tegen Kortrijk blijft de Portugees wel op post. “Ach, druk is er altijd”, haalde hij zijn schouders op. “Als je daar niet tegen kan, heb je als trainer in Standard niks te zoeken. Die rode kaart? Misschien was het geen strafschop, maar het is ongeloofli­jk dat de ref toch geel geeft. Pocognoli is geen speler die theater speelt. Ik geloof mijn kapitein.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium