Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Na Jans valt ook Moren uit met blessure

Philippe Clement heeft lof voor Yur Schryvers (en zorgen voor Zulte Waregem)

-

WaaslandBe­veren moest na een mindere partij het onderspit delven tegen een ook niet echt imponerend AA Gent, maar heeft nog andere zorgen. Na de blessure van Jans lijken nu ook Moren en Camacho volgend weekend al zeker niet inzetbaar.

Voor de wedstrijd was het al duidelijk dat Laurent Jans niet aan de wedstrijd zou kunnen beginnen. De Luxemburgs­e internatio­nal liep tijdens een wedstrijd met de nationale ploeg bij het afblokken van een bal een scheurtje op aan de mediale band van de knie. Hij is vier tot zes weken buiten strijd. Daardoor mocht de 20-jarige Yur Schryvers debuteren bij de Waaslander­s. Een succes, vond trainer Clement. “Hij heeft een erg intelligen­te wedstrijd gespeeld”, loofde Clement zijn rechtsacht­er. “Als je zo kan debuteren tegen een speler als Simon, dan laat je zien dat je wat in je mars hebt. Hij heeft in ieder geval bevestigd wat ik van hem verwachtte en kan enkel nog groeien. Ik ben ervan overtuigd dat hij binnen een jaar of twee een zeer goede verdediger is. Dat we deze jonge speler naar hier hebben kunnen halen, is een goede zaak voor de club.”

Schryvers zelf was ook tevreden met zijn debuut. “Ik denk dat mijn debuut geslaagd is en ben tevreden dat die nul van het bord is”, vertelde hij. “Ik ben geduldig geweest en probeer nu mijn kans te grijpen. Ik geef toe dat ik voor de wedstrijd wel even zenuwachti­g was, maar vanaf de eerste seconde was alle stress verdwenen. Of ik ook in de komende wedstrijde­n mijn kans krijg, is een keuze van de coach. Hij beslist.”

Blessure en rood

Op zich dus positief nieuws voor coach Clement, al kreeg hij vrij snel in de wedstrijd opnieuw af te rekenen met een blessure van zijn centrale verdediger Valtteri Moren. Als klap op de vuurpijl mocht ook Rudy Camacho na een ingreep op Sylla enkele minuten voor het eindsignaa­l vroegtijdi­g naar de kleedkamer met een rode kaart. Concreet betekent dit dat de Waaslander­s volgend weekend mogelijk drie certitudes in de verdedigin­g zullen moeten missen. “Iedereen die ons al heeft zien spelen, weet dat we vooral van achteruit proberen op te bouwen. We weten dat we Jans nog een vier tot zes weken zullen moeten missen en moeten nu ook de ernst van de blessure van Moren afwachten. Daarnaast is er nog de rode kaart voor Camacho. Dit is iets waar we deze week over moeten nadenken hoe we dit kunnen opvangen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium