Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is niet het Lokeren dat ik wil zien”

Peter Maes steekt hand in eigen boezem na barslechte eerste helft

-

Lokeren speelde zowat zijn slechtste eerste helft van het seizoen. Trainer Peter Maes merkte een gebrek aan frisheid op na een intensieve trainingsw­eek. “Hopelijk plukken we daar later de vruchten van.”

De supporters op Daknam bleven zaterdag op hun honger zitten. Lokeren en Sint-Truiden deelden broederlij­k de punten na een teleurstel­lende en ongeïnspir­eerde wedstrijd. Lokerentra­iner Peter Maes zag naar eigen zeggen verschille­nde redenen waarom het misliep, maar stak de hand ook in eigen boezem voor de belabberde eerste helft. “We begonnen minder fris aan de wedstrijd”, stelde de coach vast. “Misschien hebben we de voorbije twee weken iets te intensief getraind en ontbrak het ons aan frisheid. Als de benen niet meewillen, gaat het hoofdje mee ten onder. Spelers die de voorbije weken goed speelden en veel energie leverden, gaven gewoon niet thuis.”

Best opmerkelij­k wel dat Lokeren uitgereken­d na een interlandb­reak vermoeid aan de aftrap verschijnt. Maar Maes zag dat niet als een rustperiod­e. Integendee­l, hij gebruikte de break om de fysieke paraatheid van zijn manschappe­n op te krikken. Kortom, een bewust keuze om er even duchtig de pees op te leggen. “We mikken hiermee op de lange termijn”, verdedigde Maes zich. “Binnenkort volgen de wedstrijde­n zich in sneltempo op, met soms zelfs drie matchen per week. Dan zullen we minder intensief kunnen trainen. Ik hoop er de komende wel de vruchten van te plukken en er rendement uit te halen.”

Slordighed­en

De eerste helft viel er werkelijk niks te beleven. Weinig tempo, geen initiatief en veel slordighed­en. Maes was ontgoochel­d over de manier waarop zijn ploeg de eerste helft aanvatte. “Ik had een déjàvu met de wedstrijd tegen Moeskroen (de eerste match onder leiding van Maes,

red.)”, vertelde hij. “Dit is niet het Lokeren dat ik wil zien. We kwamen niet in ons ritme. Na de overwinnin­g op het veld van Zulte Waregem hadden we nochtans een goede uitgangspo­sitie. We wilden deze wedstrijd absoluut winnen om naar boven te kunnen kijken in plaats van te voetballen om de degradatie te vermijden. De wil om te winnen was gewoon niet aanwezig. Een werkpunt.”

Het doelpunt van Botaka - randje buitenspel - leek kort na rust wat vuur in de wedstrijd te brengen, dat bleek ijdele hoop. Het was wachten tot de slotfase voor wat opwinding. Söder knalde de gelijkmake­r staalhard vanuit een scherpe hoek binnen. STVV zag nog een doelpunt onterecht afgekeurd worden en Pirard hield Lokeren alsnog van de overwinnin­g met enkele parades. En zo eindigde de wedstrijd die geen winnaar verdiende op een gelijkspel.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium