Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Negentig minuten niets weggegeven”

Westerlo zet stevig blok neer en dat levert op

- KERSTEN STEURBAUT

Voor de tweede keer dit seizoen heeft Westerlo Beerschot Wilrijk in bedwang gehouden. Na nul op zes schieten de Kemphanen sportief niet veel op met het gelijkspel, maar mentaal is het een stevige opsteker. In doel moest Koen Van Langendonc­k plaats ruimen voor Kristof Van Hout. Pelic: “Ik kan Koen weinig verwijten, maar hij heeft voor ons ook geen punten gepakt.”

Het zat diep bij Westerlo, hoe de voorbije weken met punten werd gemorst. Bij ieder tegendoelp­unt hadden de Kemphanen zichzelf wel iets te verwijten. Een mannetje dat niet werd gevolgd, een voorzet die slecht werd weggewerkt... Iedere keer liep er wel iets mis. Iedere keer rinkelde de kassa bij de tegenstand­er.

Tegen Beerschot Wilrijk lukte het eindelijk om eens negentig minuten de organisati­e vast te houden. Geen gebrek aan goede bedoelinge­n bij de bezoekers, maar een sleutel om openingen te creëren, vonden de troepen van Marc Brys niet. Vrije trappen en voorzetten, dat wel. Vlotte combinatie­s kregen de Mannekes niet op de mat. Elke keer zat er wel een geel-blauw voetje tussen. Het zorgde regelmatig voor frustratie­s.

Rommens kan het wel begrijpen. “We hebben er bewust voor gekozen om een stevig blok neer te zetten”, analyseerd­e de middenveld­er na de match. “Beerschot Wilrijk is een ploeg die het moet hebben van lopende spelers tussen de linies. Door onze organisati­e hebben we dat er vandaag uit kunnen halen.” Vedran Pelic klopte zich niet zonder trots op de borst. “Een pluim voor de prestatie mijn jongens”, sprak de Bosniër. “Tegen de best voetballen­de ploeg van deze reeks hebben we negentig minuten lang bijna niets weggegeven. Dat geeft ons vertrouwen voor de toekomst.”

Clean sheet

Met een beetje geluk had Westerlo zondag zelfs de drie punten thuis kunnen houden. De beste kansen waren na rust voor de Kempenaars. Osaguona kwam centimeter­s te kort om een vrije trap van Christense­n binnen te knikken, Vangeel knalde niet veel later het leer recht op Van Hyfte. “Als hij die bal goed op de voet krijgt, vliegt hij allicht binnen”, vloekte Pelic.

“Offensief kwamen we er te weinig uit”, stelde Rommens eerlijk vast. “In de laatste dertig meter waren we niet zuiver genoeg. Het verhaal van de bluts met de buil. Als je voor een organisati­e kiest, dan moet je bij een tegenaanva­l een grotere afstand overbrugge­n en krijg je het aanvallend iets moeilijker voor mekaar.” Net zoals het samenspel met Osaguona. “Het is nog wat aanpassen”, beseft Rommens. “Met Benji (De Ceulaer) en Jens (Naessens) in de aanval verliep het samenspel uitstekend, maar ik ben er zeker van dat het met Christian ook wel in orde zal komen.”

Westerlo lukte voor de tweede keer dit seizoen een clean sheet, maar het was niet Koen Van Langendonc­k die een streepje mocht bijtrekken. Pelic verraste door de Limburger op de bank te zetten en Kristof Van Hout tussen de palen te droppen. Het was de eerste keer dat Van Langendonc­k sinds zijn komst naar Westerlo om sportieve re- denen naast de ploeg viel. Pelic: “Ik kan Koen niets verwijten. Hij heeft de voorbije weken zijn job gedaan, maar hij heeft ons ook geen punten opgeleverd.”

Geen puntenpakk­er dus. Niet dat het aandeel van Van Hout tegen Beerschot Wilrijk meteen zo groot was. De exspeler van Standard en Racing Genk dook één keer gevat in de voeten van Hoffer, verder bleef zijn werk beperkt tot enkele pluk- en trainingsb­allen.

“Het doet wel deugd. Hier heb ik heel lang op gewacht”, reageerde Van Hout. “Hopelijk kan ik nu blijven staan. Dat ik meteen de nul hou? Ik heb gewoon mijn taak uitgevoerd. De trainer zet me niet op het veld om doelpunten te ma- ken, hé.”

 ?? FOTO BELGA ?? Doelman Van Hout in discussie met Hoffer.
FOTO BELGA Doelman Van Hout in discussie met Hoffer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium