Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is een tijdelijke oplossing”

NICO VAN KERCKHOVEN voor het eerst mee met coach Still in de dugout bij Lierse

- KURT GULDENTOPS

Lierse besliste vorige week om minstens tot het einde van de eerste periode door te gaan met Will Still als hoofdcoach. Op zijn vraag krijgt de 24jarige Still wel de ervaring en vista van Nico Van Kerckhoven aan zijn zijde in de dugout. Te beginnen vanavond in het uitje bij Union.

Tenminste als Nico Van Kerckhoven tijdig hersteld geraakt van het griepvirus dat hem sinds woensdagna­cht aan het bed gekluister­d hield. Het gaf de voormalige Rode Duivel meer dan voldoende tijd om na te denken over de huidige situatie op het Lisp.

Voor het eerst sinds je na je actieve spelerscar­rière terugkeerd­e naar het Lisp moet je uit de schaduw treden?

Nico Van Kerckhoven: “Dat klopt. Iedereen weet dat ik liever in de schaduw vertoef en van daaruit probeer om nuttig werk te verrichten voor Lierse, mijn club. Maar de omstandigh­eden hebben het nu anders gewild. Will Still heeft me gevraagd om de groep mee te begeleiden en hem te assisteren tijdens de matchen. Toegegeven, het is nooit mijn ambitie geweest, maar ik wil een jonge en heel gedreven coach als Will graag helpen. Bovendien is de situatie bij Lierse dermate precair dat alle hulp welkom is.”

Je doelt dan wellicht op het klassement en de voorlaatst­e plaats die Lierse nu bekleedt?

“Dat is de rauwe realiteit en het zou dwaas zijn die te ontlopen. Lierse moet dit seizoen slechts één ambitie hebben en dat is 1B verzekeren. Niet meer, niet minder. Daar moeten we samen voor gaan en ik geloof rotsvast dat het kan. Akkoord, de kern heeft grondige wijziginge­n ondergaan, maar deze ploeg kan meer dan de huidige zevende plaats. Het is nu aan ons om dat snel met cijfers te staven.”

Hoelang zal je als assistent fungeren?

“Dat zal de toekomst uitwijzen, maar laat het duidelijk zijn dat dit een tijdelijke oplossing is voor mij. Ik wil heel snel weer de schaduw in. Maar ik ken de groep, ik ken de tegenstand­ers. Ik begrijp dat Will Still graag een beroep wil doen op die kennis en ik ben ook bereid mijn nek uit te steken. De resultaten, de trainerswi­ssel, de onduidelij­kheid omtrent een overname. Het is allemaal wat negatief geweest de jongste maanden en we moeten proberen er terug wat positivism­e in te krijgen. En daar hebben we zeker ook de supporters voor nodig.”

Durf je weleens een jaar terug in de tijd duiken? Samen met Eric Van Meir, Chris Janssens en Roel Rymen had je een schitteren­de kern verzameld?

“Mja, er is veel veranderd op die twaalf maanden. Alles is begonnen met het vertrek van Ayub Masika, maar het heeft geen zin erop terug te komen. Nu lijkt het alsof we enigszins in het sukkelstra­atje zitten, maar het kan snel weer veranderen. Met een mogelijke overname en wat extra middelen kan Lierse zo opnieuw een strijdvaar­dig team op de mat brengen. Daar ben ik van overtuigd.”

Terug naar het heden dan maar. Een gunstig resultaat vanavond in het Koning Boudewijns­tadion tegen Union zou alvast flink helpen.

“Dat zou inderdaad heel welkom zijn. We zullen tegen Union uitgaan van een stevig blok, maar toch ook meer doen dan verdedigen alleen. In onze positie heb je driepunter­s nodig om vooruit te geraken. De kloof met rode lantaarn Tubeke zo groot mogelijk maken is de eerste betrachtin­g. Vanavond zouden we alvast een stap in de goede richting kunnen zetten.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium