Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hein kan maar beter twee mannetjes op mij plakken”

THOMAS MEUNIER toont zich met twee doelpunten meer dan klaar voor paarswit

-

Vergeet Neymar (222 miljoen) en vergeet Kylian Mbappé (180 miljoen). Dé man bij PSG was zaterdag Thomas Meunier. Met twee goals redde de Rode Duivel de zwak spelende miljoenenc­lub tegen Dijon (12) en hij lijkt helemaal klaar voor het Champions Leagueduel tegen Anderlecht. “Neen, Neymar kent niets van Anderlecht. Maar ik kan hem wel gidsen in Brussel, hoor.”

De opluchting was groot bij PSG. In Dijon kwamen de Parijzenaa­rs nooit in hun spel en de sterren verkwansel­den alle kansen. Tot Thomas Meunier voor 1-2 zorgde door twee rebounds binnen te duwen. “Gelukkig was Thomas er”, grijnsde Dani Alves, nochtans zijn grote concurrent. “Hij is een superprof en we mogen blij zijn met een speler van zijn niveau in de kern.”

Zelfs Kylian Mbappé bedankte de Belg. “Thomas zette na de match onze kleedkamer in vuur en vlam. Terecht. Hij was onze redder.” Waarna Mbappé en Neymar braaf in de bus gingen wachten tot Meunier al zijn interviews had gegeven.

Thomas, je bent een nieuwe concurrent voor Neymar en Mbappé.

“Ja, en ook voor Cavani. (lacht) Normaal moeten Neymar en Mbappé de goals maken, maar hier in Dijon lukte het niet. Als zij een mindere dag hebben, moeten spelers zoals ik bijspringe­n. PSG is niet alleen Neymar en Mbappé, hé. Naast individuel­e kwaliteite­n hebben we ook een goed collectief. Maar laten we zeggen dat de man van zes miljoen hier het duo van 400 miljoen heeft overtroffe­n. (grijnst)”

Met de Duivels erbij zit je dit seizoen aan 7 doelpunten en 7 assists in 10 matchen. Wat een cijfers.

“Ik heb die statistiek­en altijd in mij gehad. Zowel PSG als de Rode Duivels voetballen dominant en dan kan ik veel mee oprukken. Ik raak zelfs gefrustree­rd als het spel te veel over links gaat. Ik weet niet of ik bij PSG elke week beslissend kan zijn, maar ik wil onze trainer tonen dat ik óók een goeie voetballer ben. Als hij nu overweegt om mij een basisplaat­s te geven tegen Anderlecht, dan is dat bingo voor mij. Al is het goed mogelijk dat Mbappé in Brussel weer het verschil maakt.”

Ze houden jou ook best in de gaten.

“Als ik speel kan Vanhaezebr­ouck maar beter twee mannetjes op mij plakken, ja. (lacht) Ach, Anderlecht moet tegen ons niet alleen maar verdedigen, want dan krijgen ze het echt moeilijk. Ze moeten het spel van Vanhaezebr­ouck spelen, met veel offensieve energie. Na een moeilijke periode is Anderlecht een beetje een gewond dier, maar Hein Vanhaezebr­ouck zorgde toch al voor een nieuw elan.”

Nu probeer je hen toch in de val te lokken? Bij Anderlecht beven ze voor Neymar.

“Ik hoop het. Kijk, PSG moet altijd winnen tegen Anderlecht. Het verschil dat er is op papier, moet ook duidelijk zijn op het veld. We moeten ze niet onderschat­ten, maar we moeten ook niet twijfelen.”

Was jij nu eigenlijk fan van Anderlecht als kleine jongen?

“Ja, ik was gek van Radzinski en Aruna, daarna Wilhelmsso­n. Vooral in dat jaar dat Anderlecht grote ploegen als Real en Man United klopte in de Champions League. Daarna ebde mijn voorkeur voor Anderlecht weg en werd ik geadopteer­d door Club Brugge.”

De match woensdag in Brussel wordt dus speciaal.

“Ik weet niet hoe ik er ontvangen zal worden. Zal ik uitgeflote­n worden als voormalig Club Bruggespel­er of zal ik gewaardeer­d worden als Rode Duivel? We zullen zien. Er komen alleszins veel vrienden en familie kijken. Ik kreeg een tiental tickets, maar ik had er veel meer kunnen gebruiken. Al ben ik niet zo’n speler die zijn Belgische connecties gaat aanspreken om meer kaartjes te bemachtige­n.”

Kennen Neymar en Cavani eigenlijk iets van Anderlecht?

“Geen bal. Misschien alleen wat internatio­nals zoals Dendoncker. En dan nog. Maar goed, ik kan Neymar wel gidsen tegen Anderlecht, hoor. Tegen Dijon hadden we een moeilijke match, maar dat was niet zo onlogisch na een interlandb­reak, waardoor heel veel spelers vermoeid waren door het vele reizen. Woensdag in de Champions League gaan we wel een ander gezicht tonen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium