Gazet van Antwerpen Stad en Rand

5om tips het PSG toch moeilijk te maken

-

Dijon, het blijft de plaats waar Anderlecht de mosterd moet halen om toch iets te pakken tegen PSG. Want ondanks de 12nederlaa­g deed Dijon het goed. Vijf tips om de Parijse grootmacht woensdag toch wat te doen wankelen.

1. Speel in blok

Zonder Cavani had PSG geen vaste spits in de box. Neymar, Mbappé en Di Maria lieten zich diep terugzakke­n om dan razendsnel te infiltrere­n. Soms was het alsof ze wegzakten in drijfzand, om er dan onverwacht toch uit te springen. Dijon probeerde dat op te lossen door heel compact te spelen en amper ruimte te laten tussen de viermansde­fensie en het viermansmi­ddenveld. Toch kon Mbappé of Neymar soms nog in de rug van de defensie duiken.

2. Irriteer Neymar

Bal aan de voet kan Neymar vanuit stand onhoudbaar versnellen. Appiah beeft al, maar Dijon probeerde te verhindere­n dat de Braziliaan vaak het leer kreeg. Dat ging soms wel gepaard met fouten, waardoor Neymar geïrriteer­d raakte en snel geel pakte voor revanche. Let wel op: geef geen vrije trappen weg voor je eigen box. Of het nu Neymar of Dani Alves is die ze trapt: ze zijn levensgeva­arlijk.

3. Benut ruimte in rug van backs

De flankverde­digers van PSG rukken mee op. Die moeten worden opgevangen, maar tegelijker­tijd ligt er veel ruimte in hun rug. Meunier was vaak net snel genoeg terug, maar linksback Berchiche werd geregeld afgetroefd. Sowieso moet Anderlecht counteren en dan kan een snelle rechtsbuit­en profiteren. Al is de kans reëel dat de lichtgeble­sseerde linksback Kurzawa in Brussel terug is.

4. Focus niet alleen op Neymar

Het echte gevaar schuilt in het feit dat Neymar veel verdediger­s naar zich toetrekt en de andere toppers dan profiteren van de ruimte. De snelheid van Mbappé is indrukwekk­end. Het middenveld met Dani Alves, Draxler en Rabiot rendeerde niet goed in Dijon, maar dat kan woensdag even anders zijn als Verratti en Pastore zouden spelen.

5. Maak een wereldgoal

Dijon bleef altijd geloven in zijn kansen. Ook toen het tegen een 0-1-achterstan­d aankeek, probeerde de thuisploeg PSG weg te houden van zijn goal en regelmatig eens uit de egelstelli­ng te breken. En dan heb je natuurlijk ook soms een tikkeltje geluk nodig: een vluchtscho­t van Benjamin Jeannot werd een wereldgoal, maar die parel leverde uiteindeli­jk geen punten op.

 ??  ?? Neymar is niet de enige ster bij PSG.
FOTO AFP
Neymar is niet de enige ster bij PSG. FOTO AFP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium