Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Roeselare vlot baas in ‘topper’

-

Roeselare 3 Aalst 0

De eerste topper van het seizoen tussen de twee nog ongeslagen

b teams Roeselare en Aalst draaide voor de Oost-Vlaamse bezoekers uit op een flop. Nog geen anderhalf uur had Knack nodig om Lindemans set- en punteloos terug naar huis te sturen. “Het liep prima”, klonk de Roeselaars­e libero Stijn Dejonckhee­re tevreden. “Wij haalden hun spelverdel­er Frank Depestele uit zijn zetel door tactisch en gevarieerd te serveren. Ons daaruit volgend sterk blok deed de rest. Dankzij die opslagdruk en ons stevig blok hebben wij Aalst mentaal gekraakt. Enkel in de derde set naderden zij nog van 22-18 tot 22-21 maar wij bleven rustig en werden eigenlijk nooit echt bedreigd.”

“Nog heel wat werk aan de winkel”, concludeer­de Johan Devoghel aan de overzijde. “Dat kan ook moeilijk anders met tien nieuwe spelers. Ook niet vergeten dat spelverdel­er Depestele na een blessure nauwelijks kon trainen en onze andere spelverdel­er Wessel Keemings vorige week op training geblesseer­d uitviel.” (idh)

Setstanden: 2518, 2516, 2522

Borgworm 3 Amigos Zoersel 0

Amigos Zoersel was, na de overwinnin­g van een week eerder tegen Gent, met vertrouwen afgezakt naar het nog puntenloze Borgworm, maar het kwam van een kale reis terug. In de openingsse­t konden de bezoekers nog even de schijn hoog houden. Ze leidden de dans tot 14-14, maar zakten dan in elkaar. Borgworm duwde door naar 19-14 en werd niet meer bedreigd. Amigos Zoersel miste zijn start in de tweede beurt en over 16-10 kon het de thuisploeg maar weinig in de weg leggen. Deel drie ging op hetzelfde tempo verder, maar na 5-1 toonden de bezoekers zich iets agressieve­r. Toch zouden ze pas bij 19-19 voor het eerst weer op gelijke hoogte komen. De opflakkeri­ng was echter van korte duur. Borgworm was allerminst onder de indruk en duwde via 22-20 opnieuw door.

(spe)

Setstanden: 2518, 2519, 2521

Gent 2 Maaseik 3

Verrassend puntenverl­ies voor Maaseik dat veel te slap begon en direct 8-6 en 16-13 achter kwam. In de tweede set serveerde Maaseik zich vlot langszij, maar de Limburgers mispakten zich opnieuw in deel drie. Het Gentse blok stond pal en vanaf de opslaglijn bracht de thuisploeg de bezoekende receptie vaak in de problemen. In moneytime maakte Gent koelbloedi­g af en pakte zo zijn eerste punt dit seizoen. Dat zorgde voor wat decompress­ie, waar Maaseik van profiteerd­e .(mabe)

Setstanden: 2522, 1625, 2624, 2125, 1115

Guibertin 1 HaasrodeLe­uven 3

Tweede opeenvolge­nde overwinnin­g voor Haasrode-Leuven. (mabe)

Setstanden: 2426, 2523, 2426, 2125

 ??  ?? Roeselares­peler Van De Velde passeert Mihalj.
FOTO VDB
Roeselares­peler Van De Velde passeert Mihalj. FOTO VDB

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium