Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dragons pakt moeizame zege

- JAN BRYS

Met Dragons en Herakles stonden de twee finalisten van vorig seizoen tegenover elkaar in Brasschaat. Dragons haalde het met 43 en klimt zo naar de vijfde plaats in het klassement.

Beide teams waren zeer wisselvall­ig aan de competitie begonnen. Vooral Dragons bleef onder het niveau van vorig jaar. In de thuiswedst­rijd tegen Herakles kwamen de Brasschate­naren eerst op een 0-1-achterstan­d. Nog voor de pauze maakte Dragons gelijk. Na de rust liep Dragons uit tot 4-1 en leek het erop dat de zege echt binnen was. Maar Herakles knokte zich terug in de wedstrijd en kwam nog terug tot 4-3. Voor Dragons scoorde Robert Rubbens twee keer. De overige twee treffers kwamen via de stick van Felix Denayer en Jeffrey Thys.

“Het ging moeizaam”, beaamde Dragons-internatio­nal Arthur Van Doren na de regionale derby. “Het was zeker niet denderend, maar de drie punten zijn binnen en dat was toch het belangrijk­ste. Er is nog veel werk om het niveau van vorig seizoen te evenaren”.

Beerschot komt in slechte papieren. De jongens uit Kontich staan voorlaatst­e met slechts twee punten uit zes wedstrijde­n. Braxgata verloor met 3-2 bij Léopold.

Bij de vrouwen geraakte Antwerp niet verder dan 1-1 op eigen veld tegen Gent. Dragons slaagde er wel in de drie punten thuis te houden. De Brasschaat­se meisjes wonnen met 2-0 van Herakles. Landskampi­oen Braxgata pakte een vlotte 1-5-zege bij Léopold.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium