Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Borgerhout/GW wordt als best verdedigen­de ploeg leider

- (lwi)

Op de voorlaatst­e speeldag van de spannende veldcompet­itie won AKC/ Luma met 1920 bij Scaldis en nadert zo op de kopgroep. Koploper Boeckenber­g verloor zijn leiderspla­ats bij buur Borgerhout/Groen Wit. Dat is momenteel de best verdedigen­de ploeg, won met 2115 en neemt de leiding van Boeckenber­g over.

Voor AKC/Luma was het harken om in de laatste minuut het winnende doelpunt te maken. De Rivierenho­fploeg moest de hele wedstrijd achtervolg­en omdat Great Old Scaldis in de eerste helft liefst acht doelpunten voorsprong nam: 10-2 na 20’, na een verrassend­e start van de thuisploeg: na amper 15” legde Ellen Saey het eerste thuisdoelp­unt al binnen. Halfweg was die voorsprong echter geslonken tot 13-10 en dit vooral omdat de AKCspeelst­ers eerder gemakkelij­k tot scoren konden komen. Eén van hen was Diamond-geselectee­rde Shiara Driesen, die liefst zesmaal raak trof. “Dat is voor mij zeer uniek. De supporters zeiden me: Als jij er zes maakt, kunnen

we nooit verliezen. Maar het was echt vechten om terug te komen nadat we de eerste helft zo’n grote achterstan­d hadden. We maakten in het eerste halfuur te veel verdedigen­de fouten, net als in de vorige wedstrijde­n.”

Scaldisspe­ler Johan Olaerts, technisch bijzonder sterk, bracht op luttele ogenblikke­n voor het einde de bordjes van 18-19 op 19-19. “Dat tempo van het eerste kwartier konden we absoluut niet volhouden, dat wisten we ook wel. Tot dan viel alles wat we gooiden gemakkelij­k binnen. Helaas. De AKC-speelsters scoorden dan wel secuur met hun verre schoten, maar onze speelsters hebben zich schitteren­d verdedigd”.