Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We blijven achter met een dubbel gevoel”

- HUGO FRET

Met zijn twee doelpunten eiste Bimbo Maluka een belangrijk aandeel op in het behaalde gelijkspel van Berchem Sport, uit bij Heist. Naast zijn doelpunten was er ook de sterke collectiev­e prestatie en de strijdvaar­digheid van het team.

“We zetten tijdens de eerste helft overal goed druk op de tegenstand­er”, vond doelpunten­maker Bimbo Maluka. “Toen ik dan ook nog voor de 0-1 voorsprong kon zorgen door een misverstan­d in de verdedigin­g van de thuisploeg af te straffen, zorgde dat voor een ideaal scenario voor ons. We wisten dat Heist graag veel volk achter de bal houdt om dan met lange ballen hun snelle voorspeler­s te bedienen. Zo kwam ook de gelijkmake­r tot stand.”

“Tijdens de rust hebben we de hoofden bij elkaar gestoken en spraken we af om gezond agressief en goed in blok te blijven spelen. Die aanpak leek te werken, want met mijn tweede doelpunt van de avond kwamen we ook opnieuw op voorsprong. Ik had eerste de intentie om de bal nog door te spelen tot bij Zorbo, maar toen ik mijn kans zag tussen twee verdediger­s, waagde ik toch een schot. Ik scoorde nu driemaal voor Berchem. Het feit dat mijn doelpunten het team ook een punt oplevert, is het belangrijk­ste. Scoren is bovendien altijd goed voor het vertrouwen van een spits. Ik voel me dan ook prima bij Berchem Sport.”

Met nog iets meer dan een kwartier te spelen reageerde coach Karel Keleman met een dubbele wissel. Heist moest nu echt wel komen. De ingevallen Nicolas Orye trapte de gelijkmake­r van op afstand heerlijk en onhoudbaar binnen.

“Toen wisten we natuurlijk dat ons nog een moeilijk slotfase te wachten stond”, gaat Maluka verder. “Heist kwam nu wel en ging voluit op zoek naar de winnende treffer. Er speelde zich wel een heet standje af voor ons doel, maar onze doelman Bruno Appels had een schitteren­de reflex in huis.”

In blessureti­jd stuurde de ingevallen Stef Van den Heuvel de ook al ingekomen Gregory Carrez alleen op de doelman af. Hij werd foutief gestopt, waarbij een rode kaart misschien wel had ge- kund. De vrijschop leverde niets op.

“Zo blijven we achter met een dubbel gevoel”, aldus Maluka. “Dit gelijkspel is dan wel een terecht resultaat en we zijn tevreden met ons eerste punt buitenshui­s. Maar als je op het veld van Heist tot tien minuten voor tijd een 1-2 voorsprong in handen hebt die je niet kunt vasthouden, zorgt dat ook voor een enigszins zuur gevoel.”

 ?? FOTO SMB ?? Bimbo Mbani Maluka scoorde twee doelpunten.
FOTO SMB Bimbo Mbani Maluka scoorde twee doelpunten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium