Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een gelijkspel interessee­rt ons niet”

- PETER NYS

Rupel Boom haalde het gisteren met 23 op bezoek bij SintEloois­Winkel. Zo blijven de Steenbakke­rs het maximum behouden buitenshui­s. Rupel Boom scoorde maar liefst elf keer in drie uitmatchen. “Mijn spelers zijn allemaal topfit en kunnen blijven gaan. Dit is een hele knappe overwinnin­g.”

Het was een aangename pot voetbal op het kleine en moeilijk te bespelen veld van Winkel Sport. Nog voor het halfuur leken de bezoekers de schaapjes op het droge te hebben dankzij twee fraai uitgespeel­de doelpunten. Laureys en Put waren de afwerkers van dienst. Maar toch werd er gerust met een 2-2 score op het bord en was alles te herdoen. “We begonnen uitstekend aan de match en maakten twee goals uit het boekje”, aldus Urbain Spaenhoven. “Maar ik wist dat we nog lang niet klaar waren met Winkel. Dat is een hele goeie ploeg. De meeste spelers zaten één of twee jaar terug nog in tweede klasse bij Roeselare en Koksijde. Ik schrijf hen nog altijd niet af voor de titel, maar het is wel mooi dat we al acht punten voor hen staan. Ze hebben enorm veel talent voorin met spelers als Yde, Vanfletere­n, Lutun en Hillewaere. Ik vond de 2-2 aan de rust op basis van de kansen ergens wel logisch, ook al vond ik het niet leuk om in zeven minuten van 0-2 naar 2-2 te gaan. Maar tegen zo’n sterke ploeg kan dat nu eenmaal gebeuren.”

Kentering

Na rust bracht een dubbele wissel opnieuw de kentering. “Ik had tijdens de pauze al aangegeven dat ik niet voor een punt wou spelen. Dat doen wij overigens nooit. Met een gelijkspel schiet je niks op. En dus zijn we gewoon volop blijven aanvallen. Iets voorbij het uur bracht ik Nkomb en Cobos en zijn we met drie aanvallers gaan spelen. Dat heeft geloond, want na een mooie collectiev­e aanval maakte Nkomb er 2-3 van. In de slotfase bleek dat wij fysiek toch de beste ploeg waren. Mijn spelers zijn allemaal topfit en kunnen blijven gaan. Dit is een hele knappe overwinnin­g.”

Leider Petegem blijft Rupel Boom wel nog één puntje voor. “Ik wist dat we op deze speeldag niet over hen gingen springen. Zij mochten thuis tegen de laatste, wij hadden een verplaatsi­ng naar een titelkandi­daat. Maar zij krijgen ook nog moeilijke matchen. Straks komen al die derby’s er aan tussen de West-Vlamingen en daar kunnen wij van profiteren.”

 ?? FOTO VDB ?? Yannick Put schermt de bal af voor de opkomende Verhooghe.
FOTO VDB Yannick Put schermt de bal af voor de opkomende Verhooghe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium