Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Huidige positie in de klassering vasthouden”

Dirk Mathyssen erg tevreden met eerste thuiswinst

- EDDY NOUWS

In de vierde thuiswedst­rijd van het seizoen is het voor Cappellen dan toch gelukt: winnen op eigen terrein. De zege tegen Zwarte Leeuw was krap, maar verdiend. “Er werd hard gewerkt en we zijn blij dat we daarvoor beloond worden”, zegt Dirk Mathyssen. “We willen ons zonder stress kunnen meten met de top.”

Van bij de aftrap zette Cappellen de lijnen uit en Jesse Claessens kwam al vroeg in de wedstrijd dicht bij de openingstr­effer. “Jammer dat de bal niet via de paal binnenging maar terug het veld in stuitte”, blikt Dirk Mathyssen terug. “Dan hadden we een open wedstrijd gekregen en was er wellicht meer ruimte gekomen. Nu speelden we bijna constant op de helft van de tegenstand­er, waardoor het moeilijk werd openingen te creëren.”

Dat de blanke stand bij de rust nog op het bord stond, wekte dan ook weinig verwonderi­ng. Geleidelij­k werd de afstand tussen de linies groter en kansen bleven niet uit. “Naarmate de wedstrijd vorderde, kwamen er meer mogelijkhe­den”, vervolgt de Cappelse gelegenhei­dsaanvoerd­er bij afwezighei­d van Roel Engelen. “We konden enkele keren de bezoekende verdedigin­g uit verband spelen, maar bij de laatste pass ging het geregeld fout. Wellicht een gebrek aan automatism­en. Door de afwezighei­d van enkele vast waarden traden we aan in een onuitgegev­en opstelling en dan is het logisch dat er gezocht moet worden. De jongeren leren snel bij, op termijn komt dat zeker goed. Van de centrale as met mezelf, Robbe Kil en Maxim Deckers wordt verwacht dat we de offensieve lijnen uitzetten en sturen en dat loopt vrij vlot.”

Bluts met de buil

Voor de uiteindeli­jke beslissing was het wachten tot de absolute slotfase, waarbij een door de bezoekers fel geconteste­erde hoekschop tot het doelpunt van Robin Lenaerts leidde. “Hun protest was terecht”, bekent Mathys- sen eerlijk. “Het was geen hoekschop. De voorzet van Willemsen werd door niemand aangeraakt. Het is sneu voor de bezoekers, maar het is de bluts met de buil. De ene keer zit het mee, een andere keer valt het tegen. Het is wel onze verdienste dat het al de twaalfde hoekschop was die we afdwongen tegenover twee voor de bezoekers.”

Door de winst van zaterdag nestelt Cappellen zich in de goede midden- moot van de klassering. “Als we die positie kunnen vasthouden, ben ik zeer tevreden”, zegt Mathyssen. “Dan kunnen we ons zonder stress meten met de top. We moeten er dan wel voor zorgen dat we tegen de ploegen uit de rechterkol­om de drie punten pakken. Dat is in mijn ogen een haalbaar objectief.”

 ?? FOTO ROBIN FASSEUR ?? Deckers van Cappellen houdt Lauryssen in de rug.
FOTO ROBIN FASSEUR Deckers van Cappellen houdt Lauryssen in de rug.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium