Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Groepspres­tatie toch geslaagd”

SintLenaar­ts wachtte heel de match op die ene kans, maar dat viel uiteindeli­jk tegen

- KRISTOF JACOBS

SintLenaar­ts speelde een zwakke match op het veld van Thes. De Antwerpena­ars waren duidelijk gekomen om de schade te beperken en hoopten in de slotfase op die ene kans.

Stephan Van De Brul wist na afloop ook wel dat zijn ploeg geen wereldmatc­h had gespeeld. “Er is de voorbije week veel te veel gebeurd”, aldus de captain. “Om te beginnen was er de trainer die ontslag nam en daarnaast moesten we heel wat basispionn­en missen, waardoor we moesten schuiven. Tja, dan is het sowieso al niet ideaal om bij Thes te komen spelen. Ze zijn niet voor niets titelkandi­daat. Uiteindeli­jk hebben we hen wel heel lang op 1-0 kunnen houden. En dat is al een hele prestatie. Ook al maakten ze pas in de slotfase die 2-0, je ziet dat er bij deze ploeg heel wat kwaliteit rondloopt. En het budget dat zij hebben... Zij hebben spelers die wij nooit zouden kunnen betalen. Als je ziet dat zij een speler als Bennassar kunnen inbrengen, tja, dan weet je genoeg. Bij ons zaten gasten op de bank die nooit op dit niveau gespeeld hebben. Dat is geen verwijt, want ze hebben zeker hun best gedaan en ze zijn goed ingevallen. De tactiek was een beetje da-

mage control, we wilden de schade beperken. Uiteindeli­jk is het ons de hele wedstrijd gelukt om Thes onder controle te houden en de deur achteraan dicht te houden. We hebben amper iets weggegeven. En dan waren er die strafschop­fases. Pas op, de penalty voor Thes was terecht, maar aan de overkant had de scheids de bal ook op de stip kunnen leggen.”

Thes-goalie Bernd Brughmans was na afloop duidelijk. “Het was geen penalty”, zegt de doelman. “De spits trapte naast de bal en liep dan tegen mij. Ik heb mezelf ingehouden.”

Van De Brul beseft ook dat zijn ploeg te weinig gebracht heeft. “We mikten op die ene kans en uiteindeli­jk kwam die er ook. Spijtig genoeg knikte ik de 1-1 op de bovenkant van de lat. Ach, voor ons was het na die tumultueuz­e week vooral zaak om een goeie groepspres­tatie neer te zetten. En ik vind dat we daarin geslaagd zijn. We hebben voor mekaar gevochten. En eerlijk: in Tessenderl­o moeten we de punten niet halen, hé. Anderzijds besef ik ook wel dat we dringend punten moeten pakken. We gaan er keihard voor werken om volgend weekend tegen Spouwen-Mopertinge­n de overwinnin­g thuis te houden.”

 ?? FOTO RAYMOND
LEMMENS ?? Wouters (links en Jeunen gaan samen naar de bal.
FOTO RAYMOND LEMMENS Wouters (links en Jeunen gaan samen naar de bal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium