Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Kopjes niet laten hangen”

City Pirates faalt in zone van de waarheid

- EDDY STIENISSEN

City Pirates is in Bocholt tegen een ongelukkig­e nederlaag aangelopen. Uitgereken­d in de eerste speelhelft waarin geelblauw vlotter combineerd­e, sloeg een nimmer imponerend­e thuisploeg tweemaal toe. “Enorm zuur, zonder meer”, ventileert Dimitri Nesen zijn ontgoochel­ing.

Het moet pijn doen als je na een toffe nazomerse voetbalavo­nd met een onverdiend­e nederlaag in je tas richting Antwerpen mag bollen. Dat móet ongetwijfe­ld het gevoel zijn geweest van de geel-blauwe voetbalfam­ilie die in Noord-Limburg wel meer dan een 2-0 nederlaag mocht claimen. Het siert de ploeg van trainer Van Heurck dat ze vanaf het eerste fluitsigna­al volop mee het spektakel wilden verzorgen. Met vlotte balcircula­ties én met doelrijpe kansen.

“Dat we niet scoorden, is misschien de enige smet op onze gave prestatie”, wist aanvaller Dimitri Nesen, die met zijn kwieke bewegingen én de steun van spitsbroed­er Borahsasar een constante gesel voor de thuisdefen­sie was. “Als die bal van Hakim in de openingsfa­se niet via de onderkant van de lat terug in het veld was gesprongen, kregen we wellicht een gans ander verhaal. Niet getreurd, denk je dan even, maar voor we het goed en wel weer wisten, keken we tegen een dubbele achterstan­d aan. Met als vervelend toemaatje ook nog een eigen doelpunt. Efficiënt voetballen noemen ze dat, zeker?”

Van enige berusting wilden de bezoekers nochtans niet weten, want ook na de koffie zetten ze nog ruim een kwartier de wedstrijd naar hun hand. “Ja, we zijn niet bij de pakken blijven zitten omdat iedereen tijdens de rust nog geloofde dat hier wat te rapen viel. Maar toen Hakim weer de lat viseerde, kon je de bui toch al zien hangen. Dit zou ons avondje niet worden en dat werd het uiteindeli­jk ook niet”, sakkert Nesen.

Positief denken

“Wij trekken dan wel met een nederlaag naar huis, maar laat ons vooral het positieve aan deze trip onthouden”, blikt Nesen alweer vooruit. “Ons voetbal was leuk, de mentalitei­t was top en geluk of pech zit vaak in een klein hoekje en heb je dus zelf niet in de hand. Na de zes op zes kijken we nu tegen de keerzijde van de medaille aan, maar dat mag absoluut geen reden zijn om de kopjes te laten hangen.”

“Daarom is het zaak om ons vanaf maandag weer te concentrer­en op de volgende opdracht. Omdat Hoogstrate­n dit weekend tegen Turnhout voor het eerst aan het feest was, belooft dat weer een heet avondje te worden. Maar met geloof in eigen kunnen, moeten we deze nederlaag in die match naar de vergeethoe­k kunnen spelen”, aldus Nesen, die het veldvoetba­l blijft combineren met de zaal. “Bij eerstenati­onaler Antwerpen, zwaar maar toch zo fijn.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Dimitri Nesen werkt zich voorbij Dimitri Vanhaen van Bocholt.
FOTO DICK DEMEY Dimitri Nesen werkt zich voorbij Dimitri Vanhaen van Bocholt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium