Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Groep heeft getoond dat we niet dood zijn”

Swaegers overleeft woelige week met verdiende zege

- (stro)

Enkele dagen nadat het bestuur de druk op trainer Gino Swaegers zwaar had opgevoerd, heeft Hoogstrate­n zijn eerste zege van het seizoen geboekt. De Rooikens waren tegen Turnhout nog steeds niet efficiënt, maar wonnen wel oververdie­nd met 20.

Voor Swaegers was dit een positief einde van een moeilijke week, waarin het bestuur zijn lot verbond aan deze ene wedstrijd. “De druk werd vanuit de club inderdaad serieus opgevoerd”, blikt Swaegers terug. “Dat is een jammerlijk­e situatie en ik kan niet ontkennen dat dat op mij heeft gewogen. Dat is logisch als je zeven dagen op zeven werkt voor de club en de jongens. De groep heeft vandaag echter getoond dat we allesbehal­ve dood zijn. Als je onze vorige wedstrijde­n echt realistisc­h bekeek, dan zag je dat onze mentalitei­t top was, dat onze inzet top was, dat onze kwaliteit degelijk tot goed was en dat we veel kansen creëerden. Enkel het geluk en de efficiënti­e ontbraken. Ik kon deze groep gewoon niets verwijten. Als ik dat gevoel had gehad, dan had ik hier vandaag zelfs niet gezeten en had ik de eer aan mezelf gehouden. Je moet het ook maar doen, na een 2 op 18 steeds weer op training verschijne­n. Maar als ik dan zag hoe er deze week dinsdag getraind is, dan kan ik alleen maar zeggen dat ik een schitteren­de groep heb.”

Hoogstrate­n speelde tegen Turnhout heel gedreven, de spelers gaven dus een duidelijk signaal dat ze nog achter de coach staan. “Dat wordt altijd gezegd, dat de groep moet tonen dat ze achter de coach staat. Maar ik heb hen voor de match gezegd dat ze niet voor mij moesten spelen, maar voor zichzelf en voor de ploeg. Ik heb ook gezegd dat ze geen rekening moesten houden met druk, die was voor mij. Natuurlijk wil ik hier aan het roer blijven, want dit is een schitteren­de club. Maar de spelers hebben ook van alles over zich heen gekregen. Ik ben heel blij voor hen.”

Swaegers had alle redenen om tevreden te zijn. Het bestuur had vooraf gezegd dat enkel de punten belangrijk waren, maar het gebeurde ook met goed voetbal.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Cornelisse­n (rood, Hoogstrate­n) met Michiels van Turnhout.
FOTO KOEN FASSEUR Cornelisse­n (rood, Hoogstrate­n) met Michiels van Turnhout.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium