Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De realiteit is nu eenmaal dat alles snel kan keren”

Ternesse kan na zes op zes in eigen huis niet bevestigen tegen laatste in de stand

- STIJN DRUANT

Ternesse heeft geen vervolg kunnen breien aan de deugddoend­e zes op zes van de voorbije weken. De weinig creatieve Wommelgemn­aren beten zich de tanden stuk op de laatste in de stand, ook al een promovendu­s. Maar Yannick Schots en co moesten ook naar zichzelf kijken. “Het was gewoon niet goed genoeg”, weet de ervaren middenveld­er.

Ternesse kwam nog meer gehavend dan voorheen aan de aftrap tegen de bezoekers uit Hoeilaart. Op de donderdagt­raining liep ook aanvoerder Olivier Somers een enkelletse­l op, zodat coach Paul Degenaers nieuwkomer Simon Stevenin voor de leeuwen gooide. Niet meteen een geslaagde zet. Stevenin bleef na de koffie dan ook in de kleedkamer. 0-0 stond het toen, maar wat Ternesse in die eerste vijfenveer­tig minuten had laten zien, was haast om bij te huilen.

“Dat we Olivier misten, is nog een understate­ment. Geen evidentie om dat op te vangen", zegt Degenaers. “Maar geen steen naar Stevenin, want die jongen verdiende zijn kans na weken goed trainen.”

De Wommelgems­e T1 stak niet onder stoelen of banken dat het zondag ruimschoot­s onvoldoend­e was.

“Te weinig voetbal voor de rust, en sommigen speelden onder hun niveau. In elke linie was het gewoonweg te weinig, en de afwezighed­en hebben we niet kunnen compensere­n. Anderzijds kreeg Hoeilaart maar liefst elf hoekschopp­en. Ach, 1-1 of 2-2 had ook gekund, al heeft Hoeilaart de zege niet gestolen. Na de zes op zes waren de verwachtin­gen gestegen, maar we werden met de neus op de feiten gedrukt. Het wordt telkens vechten, dat bleek ook nodig tegen de laatste. De dubbele wissel bracht beterschap, maar ik ben uiteraard ontgoochel­d, zowel qua voetbal als qua resultaat. We hadden twaalf punten kunnen hebben.”

Ook middenveld­er Yannick Schots heeft uiteraard al leukere zondagavon­den gekend.

“Dit was niet onze beste match, nee. Jammer, want dit was er eentje die we altijd hadden moeten winnen. Maar voor de rust waren we te zwak. Nadien ging het beter, maar na die 0-1 kregen we het lastig, nog lastiger. Het was gewoonweg niet goed genoeg. Een opdoffer na die zes op zes, dat zeker en vast. Die twee tegengoals van kortbij vielen ook veel te makkelijk. De realiteit is nu eenmaal dat alles snel kan keren”, besluit Schots.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Lucas Stevens en Youri Van Den Berg.
FOTO KOEN FASSEUR Lucas Stevens en Youri Van Den Berg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium