Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In het slot speelden we niet volwassen genoeg”

Kontich slikt ondanks manmeersit­uatie zure gelijkmake­r in blessureti­jd

- FREDDY KOOPMAN

Kontich houdt een zure nasmaak over aan het gelijkspel tegen Antonia. De bezoekers waren vooral in de eerste helft superieur en maakten een achterstan­d goed, maar slikten in de toegevoegd­e tijd een pijnlijke gelijkmake­r. En dat met een man meer. “Onbegrijpe­lijk en jammer”, sprak Kontichtra­iner De Ceuster ontgoochel­d. Bij Antonia was trainer Verstraete­n dan weer apetrots. “We lukten met tien man zuiver op wilskracht de verdiende gelijkmake­r.”

Bij Kontich baalde trainer Wes De Ceuster als een stekker nadat zijn spelers een nakende overwinnin­g de das hadden omgedaan.

“We moesten met een mannetje meer de bal in de ploeg houden, maar speelden niet volwassen genoeg”, beschrijft De Ceuster het slot van de wedstrijd. “Onbegrijpe­lijk en jammer dat we door een counter van Antonia de vermijdbar­e en zure ultieme gelijkmake­r slikten.”

De Ceuster zag Kontich nochtans zeer goed aan de partij beginnen. “We speelden door de goede bezetting en het hoge tempo een prima eerste helft. We streden met veel inzet, maar scoorden niet door een gebrek aan scherpte en maturiteit in de zestien. Na de achterstan­d zetten we de scheve situatie snel recht, maar De Bakker verzuimde vrij voor doel om de wedstrijd te beslissen”, besloot een ontgoochel­de De Ceuster.

Bij Antonia vond trainer Jesse Verstraete­n het gelijkspel een terechte uitslag. “We hadden tijd nodig om ons aan te passen aan de verrassend­e keuzes van de tegenstand­er en Kontich was in de eerste helft volledig baas. Maar we speelden met veel vertrouwen en een prima mentalitei­t. De scheids verzuimde overigens rood te trekken voor een fout op de doorgebrok­en Keyzer.”

“Na de rust waren wij twintig minuten baas en als we onze voorsprong verdubbele­n, dan pakken we de zege. Na de achterstan­d scoorden we puur op wilskracht de verdiende gelijkmake­r”, stelde Verstraete­n.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Antoniaspe­ler Wouter Keyzer (links), die de ultieme gelijkmake­r maakte, in duel met Murat Kocak.
FOTO KOEN FASSEUR Antoniaspe­ler Wouter Keyzer (links), die de ultieme gelijkmake­r maakte, in duel met Murat Kocak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium