Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gevoel dat de match wel drie uur leek te duren”

Wijnegem van sterke Nick Benoey wint zelfs na rode kaart van ‘s Gravenweze­lSchilde

- QUINTEN VAN DEN BROECK

‘s Gravenweze­lSchilde blijft het lastig hebben op verplaatsi­ng. Al voor de derde keer op rij kon de titelfavor­iet niet winnen buitenshui­s. In de derby op Wijnegem bleven tien thuisspele­rs zelfs baas over Jens Van Loon en co.

“We zijn echt diep moeten gaan”, vertelt een glunderend­e Nick Benoey van Wijnegem. “Ik had het gevoel dat de match wel drie uur leek te duren.”

De verdediger speelde samen met zijn partner achteraan Schelfhout een puike partij tegen de twee torens in de spits van ‘s Gravenweze­l-Schilde. “Met al die lange ballen en voorzetten speelden ze natuurlijk ook een beetje in onze kaart. Zowel ik als Schelfhout is een meter negentig, op dat vlak kwamen we dus niet al te veel in de problemen. Maar dat neemt niet weg dat we een aantal keren goed zijn weggekomen. Onze doelman heeft zich goed van zijn taak gekweten. Voor rust vond ik ons de betere ploeg. Zeker in het eerste kwartier ging de bal goed rond. Na die rode kaart (van

Coppieters, red.) waren we wat van slag en is de match beginnen te kantelen. Vooral in de eerste tien minuten na de pauze hadden we het moeilijk. Toen de coach besloot om met vier in plaats van drie achterin te spelen, kwamen we terug beter in de wedstrijd.”

Opsteker

En zou Wijnegem ook de zege pakken. Na een mindere seizoensta­rt een opsteker voor Benoey en co. “We hebben er allemaal onze kop voor gelegd. Het verschil in beleving heeft de doorslag gegeven. Wij wilden net iets meer dan ‘s Gravenweze­l-Schilde. De laatste weken zaten we een beetje in de hoek waar de klappen vallen. Deze zege is een enorme opsteker. Hopelijk kunnen we in de komende weken voor de kentering zorgen. We zullen het match voor match bekijken, maar nu gaan we eerst feestviere­n!”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Coppieters heeft Wijnegem net op voorsprong gekopt. Zelfs na zijn rode kaart later in de wedstrijd zou Wijnegem toch de zege pakken tegen titelfavor­iet ’s Gravenweze­lSchilde.
FOTO KOEN FASSEUR Coppieters heeft Wijnegem net op voorsprong gekopt. Zelfs na zijn rode kaart later in de wedstrijd zou Wijnegem toch de zege pakken tegen titelfavor­iet ’s Gravenweze­lSchilde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium