Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Van het bestuur heb ik altijd het vertrouwen gehad”

Halle van coach Robby Gauwloos wint derby en pakt zes op zes na zwakke seizoensta­rt

- FREDDY KOOPMAN

De enige match van het seizoen die moest gewonnen worden, werd zaterdagav­ond gewonnen door Halle. Op het veld van de buren uit Zandhoven won de ploeg van coach Robby Gauwloos de derby met 02.

Voor rust viel er in Zandhoven eigenlijk niet veel te beleven. Na de pauze nam Halle dan steeds nadrukkeli­jker de wedstrijd in handen. Met uiteindeli­jk die 0-2 zege tot gevolg. “Toch vond ik dat we ook in de eerste helft al baas warust ren”, zegt Gauwloos. “Alleen kwam de laatste voorzet niet aan. Na de rust zijn we dan doorgegaan op ons elan en hebben we het laken naar ons toegetrokk­en. Als trainer was het ook leuk om te zien dat we op voorsprong kwamen na een fase waarop we getraind hebben tijdens de week. Na dat doelpunt hebben we de match gecontrole­erd. Alleen hadden we op de counter sneller die 0-2 moeten maken, de efficiënti­e ontbrak bij de afwerking. De score had nog hoger kunnen oplopen, maar het belangrijk­ste was dat we onze tweede zege op rij pakten”, besluit Gauwloos.

Na zes opeenvolge­nde nederlagen pakt Halle zo inderdaad zes op zes. Punten die Gauwloos en co ook broodnodig hadden na een zwakke seizoensta­rt. “Tegen de toppers gingen we in die matchen dikwijls nipt onderuit. Maar zelfs in die mindere periode heb ik altijd het vertrouwen genoten van het bestuur. Ik ben met de groep hard blijven werken en je ziet, het resultaat volgt nu.”

Bij Zandhoven was de ontgoochel­ing groot na de verloren derby. Zeker bij Joris Schuerwege­n die een kwartier voor tijd met een rode kaart van het veld vloog. “De eerste rode kaart uit mijn loopbaan”, zegt Schuerwege­n. “En dan nog een on- terechte ook. Ik kreeg geel voor een kleine trekfout, maar mijn tweede kaart kwam er na een correcte ingreep. Erg zuur, zeker omdat we ook niet verdienden om die wedstrijd te verliezen. Een 0-0 had correct geweest. Na mijn rode kaart was het echter heel moeilijk voor de jongens om nog terug te komen. Jammer, op naar volgende week als we Gierle op bezoek krijgen.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Joris Schuerwege­n (rechts) zet druk op Thomas Vos van Halle. Schuerwege­n was met een rode kaart de schlemiel van de avond bij Zandhoven.
FOTO KOEN FASSEUR Joris Schuerwege­n (rechts) zet druk op Thomas Vos van Halle. Schuerwege­n was met een rode kaart de schlemiel van de avond bij Zandhoven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium