Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Op ideale momenten gescoord”

Vlot scorend Antwerpen van coach Karim Bachar wint aangename wedstrijd

- (mabe)

FT Antwerpen en Real Noorderwij­k maakten er vrijdag in sporthal Het Rooi een leuke pot zaalvoetba­l van. De thuisploeg deelde op het einde van de eerste helft een mokerslag uit en ging rusten met een 61 voorsprong. Na de pauze kwamen de bezoekers nog even dreigen bij 75, maar een efficiënt Antwerpen pakte de punten.

“Het was een goede pot zaalvoetba­l. Zowel Noorderwij­k als wij gingen voluit voor de winst. Ik vermoed dat de toeschouwe­rs ervan genoten hebben”, blikt Antwerpent­rainer Karim Bachar terug.

“Ik denk dat we in de eerste helft verdiend op voorsprong kwamen en dat we op de juiste momenten de score konden opdrijven, waardoor ze toch een tik kregen.”

Antwerpen leidde vrij snel met 2-1, maar telde de bezoekers op het einde van de eerste helft uit met vier doelpunten in de slotminute­n en ging zo met een (te) gerust gevoel de kleedkamer­s in.

Bachar: “Noorderwij­k kwam na de rust vrij scherp voor de dag. Toen ze dan ook nog vrij snel een doelpuntje maakten, was het even wat minder bij ons. We maakten nog wel de 7-2, maar zakten dan wat weg. Er werd minder scherp verdedigd en we lieten hen opnieuw in de wedstrijd komen. Dat is toch een werkpunt voor de komende weken. Dat minder alert zijn moet eruit als we op Moeskroen en thuis tegen Jette zes op zes willen halen.”

Antwerpen zag de bonus van 7-2 met nog vijftien minuten te spelen slinken naar 7-5.

“Noorderwij­k was toen zeker onze evenknie, maar we scoorden op het ideale moment de 8-5. Toen waren ze uitgeteld.”

Door deze zege sluiten de Sinjoren aan bij de top drie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium