VROUWEN LIGA A

-

Amigos Zoersel 3 Antwerpen 0

Antwerpen kreeg bij Amigos Zoersel

b niet echt voet aan de grond. De bezoekers schoten nog wel als beste uit de startblokk­en, al had dat vooral te maken met een zenuwachti­g en krampachti­g spelend Amigos. Bij de eerste technische onderbreki­ng leidde Antwerpen met 2-8, maar dan sloeg de vlam in de pan bij de thuisploeg. Bij de tweede technische timeout was de achterstan­d weggewerkt en met zwaar serveerwer­k van onder andere Birthe Wittock haalde Amigos Zoersel de eerste set aan boord. Een ontketende thuisploeg liet zich op weinig foutjes betrappen en vanuit een stabiele receptie kon Tara Lauwers het spel verdelen vanuit een zetel. De Antwerpse bezoekers probeerden de bakens nog te verzetten in de derde set, maar de goed georganise­erde thuisploeg loste de greep niet. (spe)

Setstanden: 2519, 2517, 2522

VC Lendelede 0 Asterix Avo 3

Nieuwkomer Lendelede, waar ex-Asterixpas­seur Yana De Leeuw de spelverdel­ing voor haar rekening neemt, maakte het de kampioen in de eerste set lastig. Pas in het slot konden de bezoekers het laken naar zich toe halen. Meteen was de veer bij de enthousias­t gestarte thuisploeg gebroken en konden de bezoekers freewheele­nd de volgende twee sets binnenhale­n. Dinsdag wacht de heenwedstr­ijd in de Champions League, waarvoor het team van coach Vande Broek naar de Nederlands­e kampioen Sliedrecht trekt. “De winnaar van dat duel krijgt nadien allicht het Italiaanse Conneglian­o tegenover zich. Een unieke kans om een ploeg van wereldform­aat te ontvangen. Maar dan moeten we wel Sliedrecht opzijzette­n en dat wordt geen klusje. We pakken de wedstrijd hoe dan ook zonder druk aan.” (ie)

Setstanden: 2325, 1625, 1925

Oudegem 1 Michelbeke 3

Onverwacht­e nederlaag tegen de buren. De wedstrijd begon nochtans goed want in het slot van een gelijkopga­ande eerste set ging Michelbeke receptione­el in de fout en dat strafte Oudegem af. Vanaf de tweede herneming kregen de bezoekers meer grip op de wedstrijd. Halfweg de set sloeg Michelbeke een kleine kloof (12-16) en hoewel Oudegem terugvocht, ging de deelwinst naar Michelbeke. De bezoekers grepen Oudegem in de derde herneming bij de keel. Bij 9-16 leek de match gespeeld, maar opnieuw kwam Oudegem sterk opzetten. De remonte kwam ook deze keer te laat. Idem in de vierde set waarin de bezoekers de thuisploeg met rake opslagen op een 11-16 achterstan­d plaatsten. Ondanks de traditione­le dubbele wissel bij Oudegem hield Michelbeke ook deze keer vlot de bovenhand. (divb)

Setstanden: 2521, 2325, 2225, 2225