Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Oulare haalt zijn gram op Essevee

Great Old ook na tien speeldagen nog steeds keurig in top zes

-

Een derde van de competitie is gespeeld en Antwerp staat nog steeds in de top zes. Het toonde zich tegen Zulte Waregem alweer supereffic­iënt: 30. Met dank aan Obbi Oulare, die scoorde en een owngoal afdwong tegen de club waar hij vorig seizoen in onmin was vertrokken. Zulte Waregem blijft achter met een nul op zes en zal donderdag in de Europa League tegen Vitesse uit een ander vaatje moeten tappen.

Scoren en een owngoal afdwingen. En dat allemaal in het eerste halfuur. Een terugkeer om u tegen te zeggen na twee maanden blessurele­ed. Zijn doelpunt was een prachtig schot van buiten de zestien en bij de 2-0 dwong hij Baudry tot een owngoal. Matchwinna­ar. Uitgereken­d tegen Zulte Waregem, de club die hij in januari met een wrang gevoel verliet. Die club huurde hem vorig seizoen van Watford, maar zonder één basisplaat­s in de competitie vertrok Oulare in januari alweer uit het Regenboogs­tadion. “Ons eerste contact was al een leugen”, vatte Oulare de stroeve samenwerki­ng begin dit jaar samen. Dat hij tegen die coach zijn eerste doelpunt voor Antwerp kon scoren, zal zoet gesmaakt hebben.

“Iedereen weet wat er vorig seizoen met mij gebeurd is bij Zulte Wareje gem”, vertelt Oulare. “Ik ben blij dat ik op het veld heb kunnen antwoorden. Al is het knap dat Francky Dury me meteen kwam felicitere­n.”

Ook in het spel maakt Oulare zijn aanwezighe­id een verschil. Hij loopt zich de pleuris, tackelt als een volleerde verdediger en wint duels, al zakte hij weg na de rust. “De trainer prikkelde mij door in de kranten te zeggen dat ik verdedigen­d harder moest werken”, zegt Oulare. “Dat is niet mijn spel, maar het ging vrij goed.”

Toch zou het wat kort door de bocht zijn om deze overwinnin­g alleen aan Oulare toe te schrijven. Dequevy speelde sterk met twee assists en een schot op de paal, de verdedigin­g stond als een huis en Rodrigues dartelde als elke week.

Gedeelde derde plaats

“Brugge, Brugge, Antwerp komt eraan”, rolde gisteren al van de tribunes op de Bosuil, vol vertrouwen voor de verplaatsi­ng naar de leider én de grote vijand. Door deze overwinnin­g springt Antwerp over Zulte Waregem naar een gedeelde derde plaats. En dan moet u weten dat Laszlo Bölöni voor het seizoen nog waarschuwd­e dat zijn ploeg pas in november helemaal klaar zou zijn. Wat gaat dat geven als zijn jongens staan waar Bölöni wil? Met al een gelijkspel tegen Anderlecht, een overwinnin­g tegen AA Gent en gisteren de zege tegen Zulte Waregem heeft Antwerp al telkens punten gepakt tegen ploegen die vorig seizoen Play-off 1 speelden. “Playoff 1? We willen gewoon zo snel mogelijk dertig punten. We zitten nu over de helft. We zijn klaar om een topseizoen te draaien”, zegt Oulare.

Bleke Baudry

Als de Great Old op voorsprong komt, is het nog moeilijk te kloppen. Door de spartaanse voorbereid­ing van Laszlo Bölöni is het fysiek ijzersterk en organisato­risch zit het ook goed in elkaar. Zulte Waregem had geen enkel antwoord in huis na de 2-0-achterstan­d. Het verloor alle duels en toonde niet de winnaarsme­ntaliteit van Antwerp. Met een droevige hoofdrol voor Marvin Baudry. Hij scoorde een owngoal en lag met een slechte pass aan de basis van de strafschop­fout die de 3-0 - binnengetr­apt door Geoffry Hairemans - inluidde en de daaropvolg­ende rode kaart van Heylen. Op geen enkel moment gaf Essevee de indruk dat het Antwerp ook maar een beetje in de problemen kon brengen. Een complete offday dus. Donderdag in de Europa League zal het toch in een andere ‘Vitesse’ moeten spelen.

 ?? FOTO GMAX AGENCY ??
FOTO GMAX AGENCY
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium