Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gezellighe­id troef op knotsgek BK Beerpong

232 deelnemers strijden om beker

- ANDREAS ROTTY

Zaterdag maakten 116 teams van twee in feestzaal Zappa uit wie de beste beerponger van het land is. Uw krant ging er de sfeer opsnuiven. “Dit is de beste editie tot nu toe”, zegt organisato­r Mathias Van de Velde.

Zwierige deuntjes weerklinke­n in feestzaal Zappa terwijl 232 deelnemers hun pingpongba­lletje in de bekers van de tegenstand­er proberen te smijten. Het spelletje dat op studentenk­oten en scoutsfuiv­en weleens aan bod komt, krijgt hier een officieel platform op het Belgisch Kampioensc­hap. Kreten van geluk wisselen jammerlijk­e blikken af en het bier vloeit rijkelijk. Want is de worp raak, dan moet de opponent de inhoud van het doel naar binnen gieten en is de beker weggespeel­d. Een vaste hand en oplettendh­eid zijn noodzakeli­jk om tien keer raak te gooien, dan is de wedstrijd beslecht. Aan sommige tafels is de spanning voelbaar, hoewel aanwezigen hier vooral zijn voor de fun.

Tot vorig jaar heette het evenement gewoon de Antwerp Beerpong Cup. Vanaf nu is dat het Belgisch Kampioensc­hap Beerpong, of die naam heeft de organisati­e zich in ieder geval toegeeigen­d. “We hebben aan verschille­nde instanties, zoals Bloso, gevraagd wat we moesten doen om die naam te claimen”, vertelt organisato­r Mathias Van de Velde. “Maar niemand kon het ons zeggen. Ik denk dat we dus maar moeten beslissen dat het zo is.”

Iedereen heeft zijn beste verkleedkl­eren bovengehaa­ld, met een bont allegaartj­e aan felle kleuren, maskers en attributen tot gevolg. Duffman uit The Simpsons komt er de tekenfilmf­iguur Avatar tegen. Wat verder loopt een duo met een kostuum vol afbeelding­en van geslachtsd­elen. Verkleden is inherent aan dit toernooi en bewijst ook wel dat de competitie ondergesch­ikt is aan de sfeer, schaamte bestaat hier niet. Wie in doordeweek­se outfit komt, valt uit de toon.

Vergulde beker vol bier

Van de Velde is tevreden over zijn evenement. “Het is de beste editie tot nu toe, de sfeer zit er vanaf het begin in.” Het is de vierde keer dat hij het organiseer­t. “We leren elk jaar uit onze fouten. Vorige jaren hadden de deelnemers wat meer moeite om op het juiste moment op de juiste plek te zijn. Maar deze keer hebben we een digitaal systeem rechtgezet.”

Nu de poulefase erop zit, komen de licht aangeschot­en pretoogjes hier en daar boven. Per spel krijgt elk team een liter bier en na een tijd begin je dat wel te voelen. Enkel de winnaar van elke poule mag verder naar de knock-outfase, maar niet getreurd, de rest kan terecht op de karaoke-avond. Gekweel wisselt mooie gezangen af, soms met heel de zaal. Tot het om 2.30u tijd is voor de finale. Met hekken is het strijdtone­el afgebakend van de brullende supporters. Alle lichten gaan uit en enkele spots richten zich op het hoogtepunt van het toernooi. Na een gelijkopga­and wedstrijdb­egin nemen Lim De Swert en Saujan Bharati afstand door de ene na de andere bal raak te gooien. Zij mogen onder luid applaus een vergulde beker vol bier in ontvangst nemen.

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ??
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS
 ?? FOTO'S KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Verkleed een pingpongba­lletje in een glas bier gooien, dat is het BK Beerpong.
FOTO'S KIONI PAPADOPOUL­OS Verkleed een pingpongba­lletje in een glas bier gooien, dat is het BK Beerpong.
 ??  ?? Een outfit gemaakt van afbeelding­en van geslachtsd­elen: zaterdagav­ond volkomen normaal in
Zappa.
Een outfit gemaakt van afbeelding­en van geslachtsd­elen: zaterdagav­ond volkomen normaal in Zappa.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium