Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit lijkt op een sprookje”

- JAN BRYS

Ook na wedstrijde­n drie en vier in de finale van de playoffs is er nog steeds geen kampioen. Vooral voor Brasschaat Braves is het een sprookje dat het nog meedoet om die titel. Kent dat sprookje zaterdag op het veld van de Squirrels in Borgerhout ook een happy end?

Het is een knotsgekke competitie geworden voor de jongens van coach Rik Ruts. Nadat Borgerhout Squirrels heel de reguliere competitie had gedomineer­d, is er in de finale van de play-offs plots volop spanning. Met dank aan de Brasschaat Braves. “Op karakter en inzet is onze ploeg erin geslaagd om zo ver te geraken”, zegt Ruts. “We waren aan de competitie begonnen met de ambitie om bij de eerste vier te eindigen. Toen dat mogelijk werd, mikten we op de eerste twee. Nu zitten we in die eindstrijd en maken we kans op de titel. Waar gaat dit eindigen?”

De Braves beseffen wel dat de Squirrels zaterdag nog altijd het thuisvoord­eel hebben. Ruts: “Maar nu we er zo dicht bijzitten, moeten we nog één keer alles uit de kast halen. De titel zou een schitteren­de apotheose zijn van onze competitie.”

Bij de Borgerhout Squirrels was de sfeer erg bedrukt. Zij hadden de titel (voorlopig) laten liggen. “Ik voelde het vanochtend al aankomen”, reageerde coach Marc Janssen. “De spelers waanden zich al kampioen. Ze zaten duidelijk al met een viering in het hoofd. Maar Brasschaat heeft meer dan verdiend gewonnen. Daar valt niets op aan te merken. Wij moeten het nu volgende zaterdag maar afwerken. We recuperere­n Kenny Van de Brande en Sam Boermans, maar dat zegt niet zo veel. De Braves zitten in een winningmoo­d en dat kan hen vleugels geven”, aldus Janssen.

Het zou voor de Squirrels de derde keer op rij zijn dat ze in de finale naast de titel grijpen. “Ja, hoe komt dat? We moeten ons daar ernstige vragen bij stellen. Een heel seizoen alles domineren, op een bepaald moment hadden we zelfs acht wedstrijde­n meer gewonnen dan onze achtervolg­er. En dan nog wordt het zo spannend om die titel te pakken”, zucht Marc Janssen.

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Feest bij de Brasschaat Braves. Volgende week kunnen ze zowaar de titel pakken.
FOTO JAN BRYS Feest bij de Brasschaat Braves. Volgende week kunnen ze zowaar de titel pakken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium