Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik haal gewoon in huis wat ik zelf leuk vind”

Minderbroe­dersrui LEF, de herenkledi­ngzaak van Johan De Cock op de Minderbroe­dersrui, opende afgelopen weekend de deuren op een nieuwe locatie… aan de overkant van de straat. “Het was een drukke en stresseren­de verhuis, maar nu ben ik er helemaal klaar vo

- (jas)

De Antwerpse herenkledi­ngzaak LEF is al 25 jaar een vaste waarde op de Minderbroe­dersrui. Tien jaar geleden nam Johan De Cock de zaak over en afgelopen weekend ging LEF opnieuw open, op een nieuwe locatie aan de overkant van de straat. “Eindelijk”, zegt zaakvoerde­r Johan De Cock. “Ik heb enorme verbouwing­swerken achter de rug en zoals dat gaat met verbouwing­en, duurde het toch langer dan oorspronke­lijk gedacht. De verhuis ging dan weer iets vlotter. Ik moest dan ook letterlijk de straat oversteken, maar ik ben blij dat ik terug kan opendoen.”

LEF focust zich op herenkledi­ng, voor jong én oud. “Ik probeer de mode niet te volgen”, zegt Johan. “Ik haal gewoon alles in huis wat ik leuk vind en dat gaat van casual

tot kostuums, met vaak ook ‘mod’-invloeden (afkorting voor modernist, kledingsti­jl die opkwam in Londen en populair was in de jaren 60, red.). En dat trekt een erg divers publiek aan, want ik heb klanten van 16 tot 80 jaar.”

Het nieuwe pand heeft twee verdieping­en en loopt door tot in de kelder, waar dankzij de grote vitrine ook natuurlijk licht binnenvalt. “Boven is het functionel­e gedeelte”, zegt Johan. “Beneden is het ingericht als een salon, waar de klanten op hun gemak even kunnen neerzitten. Dat is het grote verschil met het vorige pand, want verder blijft LEF zoals de klanten het kennen.”

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Johan in LEF.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Johan in LEF.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium