Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als ik morgen stop ben ik overmorgen blut”

- (tdl)

Natuurlijk zingt Rob de Nijs (74) nog voor de lol, maar het is ook van moeten. Aan Cath Luyten vertelt het Nederlands­e icoon dat zijn belastings­chuld hem blijft achtervolg­en.

Vreemd is het wel: Rob de Nijs zong met Zondag, Malle Babbe, Het Werd Zomer, Dag Zuster Ursula, Alles wat Ademt en Banger Hart alle hitparades in Nederland en Vlaanderen aan flarden en tóch is de man niet aan renteniere­n toe. “Als ik morgen stop, ben ik overmorgen blut”, zegt de man die op 9 december met een concert in de Lotto Arena zijn 75ste verjaardag viert. De zanger heeft al jaren problemen met de fiscus. In 2000 legde die beslag op een van zijn villa’s. Negen jaar later kreeg De Nijs een aanslag van maar liefst 244.000 euro in de bus. Een kwart miljoen euro had de zanger niet in de schuif liggen, dus moest hij een hypothecai­re lening op zijn villa nemen.

Cath praat bij Rob de Nijs thuis, waar ze ook zijn derde vrouw Jet (48) en hun zoontje Julius (5) ontmoet. De zanger zag Jet jaren geleden in het publiek staan tijdens een optreden en vroeg een medewerker om haar nummer. “Je zou denken: dat doen ze alle- maal, maar dat deed ik dus nooit. Ik heb haar gebeld en ze bleek mijn maatje voor altijd te zijn.” Rob de Nijs was op dat moment nog getrouwd met Belinda, de vrouw die zijn grootste hits schreef en met wie hij nog altijd samenwerkt.

Autisme

Robs derde vrouw wilde absoluut een kind. Toen Rob weigerde, dreigde ze hem te verlaten. Na Robbert (35) en Yoshi (32) kwam Julius (5). “Het is een fabeltje dat een kind je jong houdt. Zo’n 5-jarige is namelijk erg vermoeiend. Maar ik hoop wel dat ik heel oud word. Want ik wil Julius zo graag zien opgroeien.”

Zoon Robbert heeft gemengde gevoelens bij de carrière van zijn vader. “Hij was altijd weg. En het is niet makkelijk als je zelf als puber je plaats nog zoekt terwijl je klasgenote­n Banger Hart naar je staan te zingen.”

Robs tweede zoon Yoshi heeft autisme. De zanger stak dat nooit weg en wijdde er zelfs een lied aan: “Er zijn zo veel mensen die een kindje hebben dat niet helemaal perfect is. Je moet tonen dat ze geïntegree­rd zijn in je leven en hun eigen plaats hebben.”

Buurman, wat doet u nu?, Eén,

21.30u

 ?? FOTO VRT ?? Rob de Nijs (midden) en oudste zoon Robbert bij Cath.
FOTO VRT Rob de Nijs (midden) en oudste zoon Robbert bij Cath.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium