Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘TIME’ vergelijkt Adil El Arbi met Spielberg

- (ldb, lbo)

De “Spielberg van Molenbeek”, noemt het vooraansta­ande Amerikaans­e tijdschrif­t TIME regisseur Adil El Arbi.

Hij wordt meteen ook uitgeroepe­n tot een ‘next generation leader’, een leider van de volgende generatie. Ondertusse­n verpulvert de trailer van PATSER, de film die hij samen met Bilal Fillah heeft gemaakt, alle records. In nog geen 24 uur werd die meer dan één miljoen keer bekeken via sociale media. Dat deejay en gastacteur Dimitri Vegas er mee achter zat, heeft geholpen.

Maar in alle euforie is er een kleine domper: zaterdagoc­htend haalde Facebook het filmpje offline. De reden? De teaser is opgebouwd rond de zeven hoofdzonde­n en bij de hoofdzonde ‘lust’ bleken de beelden te expliciet voor Facebook. “Dees is echt fucked up shit”, aldus El Arbi. “Jammer dat Facebook beslist heeft om

de teaser offline te halen vanwege enkele tepels. Anderzijds zijn we echt content: één miljoen views op de eerste beelden van onze film hadden we nooit verwacht.”

PATSER gaat over vier vrienden op ’t Kiel in Antwerpen die echte patsers willen worden. Ze stoppen hun neus in high-profile drugszaken en ontketenen zo een bendeoorlo­g van Antwerpen tot Amsterdam, en zelfs Colombia. De film is pas vanaf 24 januari 2018 in de bioscoop te zien.

 ?? FOTO RR ?? Adil is volgens TIME een “next generation leader”.
FOTO RR Adil is volgens TIME een “next generation leader”.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium