Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit ongeval grijpt ons ook aan”

Schepen Kennis verdedigt zijn verkeersve­iligheidbe­leid

-

Sb chepen van Mobiliteit Koen Kennis (NVA) verdedigde zijn beleid naar aanleiding van de twee fietsers die omkwamen in het verkeer. “Laat mij duidelijk zijn, dit grijpt ons ook aan”, zegt de schepen.

Groen-gemeentera­adslid Freya Piryns diende in de Antwerpse gemeentera­ad maandagavo­nd een motie in om de verkeersve­iligheid in Antwerpen te verhogen. Zo moeten verkeerson­veilige kruispunte­n conflictvr­ij worden gemaakt. Dat betekent dat bijvoorbee­ld fietsers en voetganger­s die bij groen rechtdoorr­ijden niet in conflict komen met wagens die rechts afslaan bij groen. Vrachtverk­eer moet worden geweerd tijdens de spitsuren en worden verboden in de buurt van scholen. Het debat was soms emotioneel.

“Het ongeval met de 27-jarige vrouw op de hoek van de Plantin en Moretuslei met de Simonsstra­at had niet plaatsgevo­nden als het conflictvr­ij was”, zegt Piryns. “De fietsster deed wat ze moest doen en ook de vrachtwage­nchauffeur, want beiden hadden groen. Alleen is de fietsster nu dood omdat dit zwart verkeerspu­nt nog steeds niet is aangepast.”

Dat er dringend iets moet gebeuren, bewijzen volgens Piryns de 2.000 handtekeni­ngen onder de petitie voor conflictvr­ije kruispunte­n en de ruim 1.000 reacties op de oproep van Gazet van Antwerpen rond gevaarlijk­e plaatsen voor fietsers.

Piryns kreeg de steun van de linkse oppositiep­artijen sp.a en PVDA. “Het instrument van venstertij­den voor vrachtwage­ns bestaat al, alleen gebruikt het stadsbestu­ur dit voor de shoppers op de Meir, maar niet om de verkeersve­iligheid te verhogen”, zegt Toon Wassenberg (sp.a).

“Realistisc­h zijn”

Vanuit de meerderhei­d wordt opgeroepen om realistisc­h te zijn. “Je kan niet alles met één vingerknip oplossen”, zegt CD&V-fractielei­der Philip Heylen.

Heylen, Axel Polis (Open Vld) en Lisa Geets (N-VA) somden op wat dit stadsbestu­ur doet om de verkeersve­iligheid te verhogen. “Dit stadsbestu­ur zet maximaal in op verkeersve­iligheid”, zegt Geets.

Koen Kennis (N-VA) betreurt dat sommigen de indruk wekken dat deze ongevallen de collegeled­en onbewogen laten. “Dit grijpt ons echt aan”, zegt Kennis. “We maken dagelijks werk van verkeersve­iligheid. Je kan echter niet alle kruispunte­n conflictvr­ij maken. Het is complex en neemt tijd in beslag. We werken aan sensibilis­ering en handhaving door de politie. Als alle verkeersde­elnemers aandacht zouden hebben voor elkaar, zou dit de verkeersve­iligheid gevoelig bevorderen.”

Dat laatste schoot Piryns duidelijk in het verkeerde keelgat. “Natuurlijk moet iedereen zich aan de regels houden en respect hebben voor anderen”, zegt Piryns. “Kom niet af met sensibilis­ering. De fietsster is dood door het slecht ingerichte kruispunt. Schepen, ik geloof echt dat u deze ongevallen verschrikk­elijk vindt, maar u zit in de positie om daar iets aan te doen.”

De motie van Groen werd nipt afgewezen met 23 stemmen tegen en 21 voor. Er was één onthouding.

 ??  ?? FOTO JORIS HERREGODS Schepen Koen Kennis verdedigde zijn beleid rond verkeersve­iligheid na een tussenkoms­t van raadslid Freya Piryns.
FOTO JORIS HERREGODS Schepen Koen Kennis verdedigde zijn beleid rond verkeersve­iligheid na een tussenkoms­t van raadslid Freya Piryns.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium