Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geen tegels in tunnel

Opnieuw zorgen vallende tegels voor problemen

- SAM REYNTJENS

De tegels van de Waaslandtu­nnel zullen er op termijn aan moeten geloven. Gisteren was de tunnel opnieuw een tijd afgesloten omdat er steentjes naar beneden gevallen waren.

Een uur lang was de Waaslandtu­nnel gisteren in twee richtingen dicht. Enkele tegeltjes van de wand waren naar beneden gevallen. De brandweer kwam ter plaatse om op te kuisen en om zeker te zijn dat er geen verder gevaar was.

Het was de derde keer sinds begin juni dat de tegels voor problemen zorgden. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) besliste dan ook dat er op verschille­nde termijnen oplossinge­n moeten komen. “Eerst en vooral gaan we de controles opdrijven”, zegt woordvoerd­er Jef Schoenmaek­ers.

Tegels verwijdere­n

Vervolgens zal er bekeken worden of de tegels verwijderd kunnen worden. “Eerst en vooral de bovenste rijen”, aldus Schoenmaek­ers. “Daar vallen de tegels doorgaans af.” AWV zal bestuderen of het verwijdere­n machinaal dan wel manueel moet gebeuren. Op basis daarvan kan beslist worden wanneer de werken kunnen uitgevoerd worden.

“Op lange termijn willen we, samen met de mensen van Erfgoed, bekijken of de tegels volledig kunnen verwijderd worden”, aldus Schoenmaek­ers. “We willen dat niet zomaar doen, want het gaat hier natuurlijk wel om een bekend stadsgezic­ht.” Wat er dan in de plaats moet komen tegen de tunnelwand is nog niet geweten en wordt verder bekeken.

 ??  ?? De Waaslandtu­nnel, met de kenmerkend­e tegels.
FOTO RR
De Waaslandtu­nnel, met de kenmerkend­e tegels. FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium