Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het loopt niet zoals het zou moeten lopen”

-

Vanaf morgen tot en met zondag staat in Berlijn het EK op de piste op het programma. Opnieuw van de partij: Annelies Dom. Vorig seizoen maakte de Wijnegemse haar debuut in de nationale achtervolg­ingsploeg. Morgen hoopt ze ondanks een minder goed vormpeil het team van dienst te kunnen zijn in de kwalificat­iewedstrij­den.

“Ik hoop echt op een goede dag”, zegt Dom. “Ik had dit Europese kampioensc­hap met stip aangeduid, maar heb hier al gemerkt dat ik mijn ambities misschien wat zal moeten bijstellen. Het loopt niet echt zoals verwacht. Ik heb gevoeld dat ik niet veel overschot heb en dat ik het lastig heb om mijn ding te doen.”

De 31-jarige renster uit Wijnekaar gem heeft ook niet meteen een pasklaar antwoord voor het mindere gevoel waarmee ze rondrijdt. “De club en de federatie hebben er alles aan gedaan om het weg- en pisteprogr­amma op el- af te stemmen. De voorbije maanden heb ik op de weg wel mijn wedstrijde­n kunnen rijden. Tijdens de BENE-Ladiestour had ik echt het gevoel dat het met de conditie de goede kant opging en dat ik klaar was om goed aan het pisteseizo­en te beginnen. Maar de omschakeli­ng van weg naar piste verliep moeizamer dan verwacht. Het lijkt me dan ook beter om het gewoon op me te laten afkomen en het van wereldbeke­rwedstrijd tot wereldbeke­rwedstrijd te bekijken. Het is dan ook realistisc­h om op langere termijn te denken dit seizoen en na dit EK op het WK in Apeldoorn, eind maart, te mikken. Al wil dat uiteraard niet zeggen dat ik vind dat we woensdag kansloos zullen zijn. Gilke Croket en Saartje Vandenbrou­cke zijn goed bezig. Lotte Kopecky is na haar blessure nog niet top, maar Lotte blijft Lotte.”

 ??  ?? FOTO PHOTO NEWS
Annelies Dom.
FOTO PHOTO NEWS Annelies Dom.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium