Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ruzie loopt uit de hand: vrouw gooit met frietvet

Slachtoffe­r kan gloeiend vet maar nipt ontwijken

- BRITT PEETERS

In het magazijn van broodjesza­ak Funtonics in de Diksmuidel­aan in Berchem werd zaakvoerde­r André Bakelmans (61) zondag tweemaal aangevalle­n door zijn bovenbuurv­rouw. “Ze terrorisee­rt de hele buurt”, zegt het slachtoffe­r.

André en zijn vrouw Maria zijn volop aan het verbouwen in hun broodjesza­ak. Zondag wilde André nog iets gaan halen in het magazijn toen hij plots oog in oog kwam te staan met zijn bovenbuurv­rouw, de bewoonster van de eerste verdieping, met blikjes bier in haar handen. “Ze begon te krijsen en te schelden”, vertelt hij. “Ze gooide blikjes bier naar mij en begon ze me te duwen, te krabben en te slaan. Haar stoppen sloegen helemaal door.” André belde de politie. Die was snel ter plaatse. “Ze namen een verklaring van haar af en er werd een proces-verbaal opgesteld”, vertelt de man.

Amper enkele uren later stond André weer oog in oog met de buurvrouw. “Ze stond bovenaan de trap en gooide gloeiend heet frituurvet naar beneden”, vertelt de man. “Ik kon het maar net ont- wijken.”

Opnieuw kwam de politie ter plaatse. In het proces-verbaal werden de feiten ditmaal omschreven als ‘poging tot doodslag’. De buurvrouw werd meegenomen door de politie. “Twee uur later kwam ze hier met veel lawaai weer aan”, zegt André. “Ze riep naar ons en ging dan naar boven. Sindsdien hebben we haar gelukkig niet meer gezien.”

De buurvrouw zorgt volgens het koppel al langer voor problemen. “Sinds ze hier twee jaar geleden is komen wonen, hebben we niets dan problemen gehad. Hier liggestole­n.” gen al tien processen-verbaal, meestal voor diefstal en nachtlawaa­i.”

“Hele buurt leeft in angst”

Het bier van de broodjesza­ak verborgen André en Maria al enige tijd geleden. “In een uithoek in het magazijn’, luidt het. “Het werd anders aan de lopende band In het gebouw wonen nog drie andere gezinnen, die volgens André allemaal last hebben van de vrouw. “De anderen durven er niet over te praten, omdat ze bang zijn dat de vrouw hen iets zal aandoen. Maar wij moeten wel iets ondernemen, onze broodjesza­ak komt in het gedrang, wij kunnen hier niet meer veilig werken.” Ook André’s vrouw Maria vertrekt steeds met angst naar haar werk. “Ik denk steeds dat zij hier gaat binnenvall­en. André komt hier vaak ’s nachts aan om te bevoorrade­n, ik vrees dat zij hem iets gaan aandoen wanneer er niemand in de buurt is.”

Voor André is de maat vol. “Ik stap vandaag nog naar mijn advocaat om een procedure te starten. Dit kan en mag niet langer blijven duren. Zij terrorisee­rt hier de hele buurt.”

De politie kon verder niets kwijt over de eventuele aanhouding van de vrouw. “Het gaat hier om een verregaand­e burenruzie. Over de verdere aanhouding van de vrouw beslissen wij niet, dat is in handen van het parket en de onderzoeks­rechter”, zegt politiewoo­rdvoerder Wouter Bruyns. Bij het parket kon gisteren niemand uitleg geven over het incident en over of de vrouw al dan niet voorgeleid werd bij de onderzoeks­rechter.

ANDRÉ BAKELMANS

Slachtoffe­r ‘‘Wij kunnen hier niet meer veilig werken.’’

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? André in zijn broodjesza­ak. “Sinds die vrouw hier woont, hebben we niets dan problemen.”
FOTO JORIS HERREGODS André in zijn broodjesza­ak. “Sinds die vrouw hier woont, hebben we niets dan problemen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium