Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Opnieuw Hobokens icoon weg uit buurt

-

Net zoals Speel en Babyland De Vos, doet de gereedscha­pswinkel De Draaiboom ook een uitverkoop. Door plaatsgebr­ek zocht de zaak andere oorden op.

Op de Antwerpses­teenweg staat het oude pand van De Draaiboom te koop, de ijzerwaren- en gereedscha­pswinkel die er al sinds 1928 een plekje had. Daarmee verdwijnt naast Speel- en Babyland De Vos een tweede oerHoboken­se zaak op de Antwerpses­teenweg. De twee panden liggen op tientallen meters van elkaar aan de bocht in de straat ook wel Draaiboom genoemd, vandaar de naam van de winkel.

Maar terwijl de eigenaar van Speel- en Babyland De Vos de winkel sluit omdat hij met pensioen gaat, speelt bij De Draaiboom een totaal andere reden. De zaak verhuisde op 1 september naar de Terbekehof­dreef in Wilrijk wegens plaatsgebr­ek voor een uitbreidin­g. “Mijn grootouder­s hebben destijds de zaak gestart”, vertelt Gerben Van den bosch (50). Hij runt de zaak al zestien jaar met zijn broer Warren (43). “Sinds de oprichting is de winkel blijven groeien. De panden naast en achter De Draaiboom hebben we dan overgenome­n. Maar uiteindeli­jk barstte de zaak uit haar voegen.”

Maar ze namen niet alles mee naar Wilrijk. Sinds begin deze maand houden ze een totale uitverkoop. “We hebben besloten ons aanbod te versimpele­n. In de oude winkel in Hoboken hadden we bijvoorbee­ld tien merken van waterpasse­n, maar dat is een beetje een overkill. Met vijf merken komen we perfect toe.” Ook de winkelrekk­en en kantoormeu­belen van de oude zaak staan te koop.

De Van den boschfamil­ie is nog eigenaar van het pand, maar wil het van de hand doen. “We hebben al enkele gegadigden om het pand over te nemen. Enkele pistes zijn al vergevorde­rd, maar er is nog niets getekend. Het kan een handelspan­d blijven, maar het kan ook iets totaal anders worden.”

 ??  ?? FOTO VICTORIANO MORENO
De Draaiboom houdt een uitverkoop.
FOTO VICTORIANO MORENO De Draaiboom houdt een uitverkoop.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium