Gazet van Antwerpen Stad en Rand

PSG brengt lijfwachte­n mee voor Neymar

-

Alleen al Neymar (220 miljoen) en Mbappé (180 miljoen) kosten samen 400 miljoen. Hoe ontvang je de zowat duurste ploeg ter wereld? PSG brengt een eigen securityte­am mee en logeert in het hotel waar Obama eerder verbleef.

Als u vandaag al een glimp wil opvangen van Neymar zal u alert moeten zijn. PSG traint eerst nog in Frankrijk en arriveert pas tussen 18.00u en 19.00u in België. De sterren reizen uiteraard niet met de tgv zoals Anderlecht over twee weken, maar nemen een privéjet naar Zaventem. Daar komt de spelersbus hen op de tarmac ophalen. De bus zal dan door de Brusselse politie geëscortee­rd worden. Er wordt aan gedacht om een helikopter in te zetten om hen te begeleiden zoals bij Manchester United vorig jaar, maar PSG zelf vroeg om zo weinig mogelijk aandacht te trekken.

De Parijzenaa­rs brengen sowieso een eigen securityte­am met een viertal lijfwachte­n mee om hun supersterr­en te begeleiden. Vorig weekend voor hun match in Dijon zagen we al hoe dat werkte. Toen de PSG-bus arriveerde, controleer­den vier lijfwachte­n de omgeving. Toen mocht een aantal spelers, onder wie Thomas Meunier, uitstappen. Daarna volgende een tweede check en pas na een tweede signaal volgden supersterr­en als Mbappé en Di Maria. Neymar zelf stapte als allerlaats­te uit, vijf minuten na de rest.

200 journalist­en

Het is ook nog niet zeker of Neymar en co vanavond de grasmat in het Vanden Stockstadi­on even zullen verkennen. Coach Unai Emery en één speler moeten wel naar het Astridpark voor de persconfer­entie, maar mogelijk trekt de rest van de ploeg meteen naar het hotel. PSG verblijft in The Hotel, het vroegere Hilton-hotel in het centrum van Brussel. Dat is met zijn 4,5 sterren niet het allerchiqu­este hotel van de hoofdstad, maar is door zijn meer geïsoleerd­e ligging beter te beveiligen. In 2015 verbleef ook de Amerikaans­e president Barack Obama er en recent was ook Melania Trump er te gast.

Het hotel beschikt over een fitness- en wellnessza­al, maar Neymar en co zullen uitermate goed worden afgescherm­d. Buiten in principe met nadarhekke­n.

De mediabelan­gstelling voor deze match is overigens overweldig­end. Er komen 136 journalist­en en 48 fotografen. PSG brengt ook een mediateam van dertien man mee en er is een wachtlijst voor accreditat­ies.

Paris Saint-Germain wekt belangstel­ling op overal ter wereld, want naast Belgische en Franse media proberen ook Braziliaan­se, Portugese, Britse, Nederlands­e, Chinese, Roemeense en zelfs Guineese journalist­en erbij te zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium