Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Drie tegengoals in negen minuten, wat een schande”

Dramatisch­e eerste helft nekt Pallieters

- KURT GULDENTOPS

Lierse lag gisteren na niet eens een halfuur in de touwen. De Pallieters veerden na de pauze nog met de moed der wanhoop recht, maar konden een vijfde verlies in deze competitie niet meer vermijden. “We maakten het onszelf onmogelijk om punten te pakken.”

Een onderonsje met Union stond het voorbije seizoen nochtans vaak synoniem voor een plezierige avond in Lier. Niet toevallig hapte Lierse ook in deze campagne zijn enige competitie­zege in elf matchen tegen de Brusselaar­s. Maar gisteren mochten al die fraaie statistiek­en al snel de prullenman­d in. Ondanks de terugkeer van Fréderic Frans en Aurélien Joachim lagen de dolende Lierenaars na niet eens een halfuur compleet murw tegen de grond. Pijnlijke 3-0-cijfers stonden op het scorebord. Een afgrijseli­jke eerste helft degradeerd­e de tweede periode tot puur tijdverlie­s, ook al deden de Pallieters na de pauze nog aardig hun best om recht te veren. “Dat klopt, maar het was praat voor de vaak”, zuchtte een diep ontgoochel­de Will Still. “We hebben het onszelf onmogelijk gemaakt om hier met een zege of zelfs een deel van de buit aan de haal te gaan. Een pure schande was het, de manier waarop we die drie tegengoals in negen minuten tijd moesten slikken. En zeggen dat de groep hier piekfijn voor gewaarschu­wd werd. Dan stel je je uiteraard wel vragen.”

De drie treffers van gisteren brengen het aantal tegengoals op 23. Daarmee is Lierse de meest gepasseerd­e ploeg van de Proximus League. Binst en Yagan zorgden nog wel voor de eerste prikjes, maar op nauwelijks negen minuten tijd werden de Pallieters tot schroot herleid. Een lekke zeef was het bij Lierse. Eerst buitte Tabekou te slap verdedigen van Yakubu uit met een pegel in het dak van het doel. Amper bekomen van die opdoffer viseerde De Busser net iets te gretig de benen van Fixelles. Vercautere­n zette de logische strafschop feilloos om. De definitiev­e doodsteek volgde nauwelijks vijf minuten later, toen Ferber alweer in de rug van Frans opdook en simpel afwerkte: 3-0, boeken toe.

De typische symptomen van een ploeg in verval zonder enig vertrouwen waren zichtbaar. Handjes in de zij, kopjes omlaag. Al had Lierse na de pauze best nog wel een stuiptrekk­ing in huis met een erg fraaie goal van de pas ingevallen Mégan Laurent.

“We toonden inderdaad een reactie na de rust en hadden zelfs vrij snel op 3-2 kunnen en moeten komen”, merkte Will Still op. Maar een schrijnend gebrek aan efficiënti­e verhinderd­e die terugkeer. “Het enige positieve is dat we de tweede helft veel intensieve­r aanpakten en karakter toonden. Dat moeten we meenemen naar de thuismatch van zaterdag tegen Cercle Brugge.”

Elf wedstrijde­n gespeeld, vijf nederlagen, evenveel gelijke spelen en amper één zege. Zo is 8 op 33 de trieste balans die Lierse in de laatste rechte lijn van het eerste periodekam­pioenschap kan voorleggen. De enige strohalm om aan vast te klampen, blijft het gegeven dat Tubeke het momenteel nog slechter doet. Het behoud in 1B verzekeren mag dan de afgezwakte doelstelli­ng zijn, het wordt stilaan vijf voor twaalf om daar ook daadwerkel­ijk werk van te maken. Met Cercle Brugge en OH Leuven wachten de Pallieters de komende weken nog twee teams die meestrijde­n om die eerste periodetit­el. Een lot dat ook Lierse amper een jaar geleden nog te beurt viel, maar nu al een eeuwigheid geleden lijkt. Nee, de Pallieters hebben momenteel andere zorgen. Veel zorgen.

 ?? FOTO
BELGA ?? Yvan Yagan baalt na de nederlaag van gisteravon­d in Brussel.
FOTO BELGA Yvan Yagan baalt na de nederlaag van gisteravon­d in Brussel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium