Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Iljo Keisse mist Gentse Zesdaagse

- (bvc)

Zesvoudig winnaar en publieksli­eveling Iljo Keisse zal dit jaar niet kunnen deelnemen aan de Zesdaagse Van Gent (1419 november). De renner van Quick.Step Floors staat na een operatie aan de rechterpin­k zes weken aan de kant. “Een grote ontgoochel­ing”, zeggen zowel Keisse als de wedstrijdo­rganisatie.

Keisse werd vrijdag geopereerd aan de rechterpin­k na een euvel dat al een tijdje opspeelde. Hij moet tien tot twaalf dagen rusten en is zes tot acht weken buiten strijd.

“Na mijn laatste wegwedstri­jd in Parijs - Tours was mijn seizoen 2017 nog niet over voor mij. De Zesdaagse van Gent was mijn laatste doel”, zegt de zesvoudige eindwinnaa­r. “Ik ben erg ontgoochel­d dat ik er straks niet zal kunnen bij zijn. Als toeschouwe­r dan? Het wordt niet eenvoudig om in die gedaante mijn thuisrace bij te wonen.” Keisse verscheen sinds 2011 al elk jaar op het appel, ondanks zijn focus op het wegseizoen.

Ook de organisati­e is ontgoochel­d. “Tegenover zulke blessures sta je machteloos”, zegt Christoph Sercu. “We vinden het heel spijtig, maar het is nu eenmaal zo. Dit is een klap voor ons. Iljo is onvervangb­aar in het Kuipke. Het is zoals een Belgische cross zonder Wout van Aert aan de start. Nog erger zelfs. We zullen desondanks een evenwichti­g deelnemers­veld proberen aan de start te krijgen. Mark Cavendish? Het is nog te vroeg om met namen te speculeren”, aldus Sercu, die eerder ook al een njet kreeg van tweevoudig winnaar Jasper De Buyst.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium