Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben alles nog altijd in eigen handen”

- HUGO FRET

Opnieuw geen zege en weg koppositie. Nee, het werd niet het beste weekend voor Beerschot Wilrijk. Het meeste balbezit, constant overwicht en veel werkkracht bleken in Westerlo onvoldoend­e voor de overwinnin­g. Zondag komt nieuwe leider OH Leuven op bezoek op het Kiel. Een wedstrijd die wellicht bepalend zal zijn voor de eerste periodetit­el.

Met nog drie wedstrijde­n te gaan in de eerste periode is OH Leuven naast Beerschot Wilrijk naar de leiding geklommen. Maar vermits de Leuvenaars een beter doelpunten­saldo (twee doelpunten meer) dan de Mannekens kunnen voorleggen, mogen zij zich voorlopig leider noemen.

“We weten dus waar we voor staan”, zegt Tom Van Hyfte. “Het is nu dubbel jammer dat we op Leuven diep in blessureti­jd de overwinnin­g nog uit handen gaven. Zelf keek ik toen tien minuten voor tijd tegen een onterechte tweede gele kaart aan, en dat heeft zeker zijn invloed gehad. Doodjammer. Maar dat betekent ook dat we OH Leuven absoluut niet moeten vrezen en dat de tijd rijp is om zondag die twee punten terug te pakken. Met de steun van onze supporters moeten we in staat zijn om de zege kunnen grijpen. De strijd om die eerste periodetit­el kan nog alle kanten uit. Van de drie resterende wedstrijde­n spelen we er nog twee op eigen veld. Als we winnen tegen Leuven, volstaat een zeven op negen om de eerste periode te pakken. We hebben dus alles nog in eigen handen.”

Westelse muur niet gesloopt

Al zal het dan wel beter moeten dan zondag op het veld van Westerlo. Na de thuisneder­laag tegen Cercle slaagde paars-wit er in ’t Kuipje niet in om opnieuw met de zege aan te knopen. Al was het spel ook niet zo slecht. Van Hyfte: “Voor rust hadden we momenten waarin we Westerlo pijn hadden kunnen doen, alleen vergaten we te scoren. Na de rust zakte Westerlo massaal terug en was er centraal geen ruimte meer. Misschien hadden we het meer via de flanken moeten proberen. We liepen te veel met de bal en waren vaak te slordig en onvoldoend­e scherp in de afronding van onze acties. Je merkt dat veel tegenstand­ers ons beginnen te kennen en veel meer gesloten gaan spelen. Dat kunnen we beschouwen als een compliment, maar het is nu aan ons om openingen en oplossinge­n te vinden tegen die meer verdedigen­d ingestelde ploegen.”

 ?? FOTO BELGA ?? Joren Dom (links) schermt de bal af voor Christian Osaguona van Westerlo. In de achtergron­d kijkt Tom van Hyfte toe. Hij panikeert niet na het nieuwe puntenverl­ies van Beerschot Wilrijk.
FOTO BELGA Joren Dom (links) schermt de bal af voor Christian Osaguona van Westerlo. In de achtergron­d kijkt Tom van Hyfte toe. Hij panikeert niet na het nieuwe puntenverl­ies van Beerschot Wilrijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium