Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eindelijk hebben we eens loon naar werken gekregen”

- (midc)

DHW bekampte met Hasselt voor de derde week op rij een kandidaat voor de playoffs. De Hobokense vrouwen verbaasden vriend en vijand door de leider een eerste punt af te snoepen. 2828 werd het.

Rilke Janssens was met twee doelpunten één van de acht veldspeels­ters die voor de goals zorgden.

“Er zat zelfs meer in dan dat gelijkspel”, aldus Janssens. “Nadat onze doelvrouw Joni Muys de kroon op haar werk zette door een strafworp te stoppen, kwamen we met nog veertig seconden te spelen terug in balbezit. De time-out en de ultieme richtlijne­n zorgden er echter niet voor dat de verhoopte winning-goal op het bord kwam. Onze vreugde was er niet minder om. We kregen eindelijk loon naar werken.”

Rilke Janssens beseft evenwel dat er nog heel wat werk wacht.

“Door het verrassend resultaat op Hasselt zijn we opnieuw in de running voor een plaats bij de eerste vier en de daaraan verbonden playoffs. We gaan zeker niet op onze lauweren rusten. We moeten blijven werken zoals we al enkele maanden bezig zijn en er vooral voor zorgen dat we in eigen midden voor nieuwe stunts zorgen. Zaterdag komt Middelkerk­e op bezoek. Dat is normaal een haalbare kaart, maar hen onderschat­ten zou totaal fout zijn. We zijn met een inhaalbewe­ging naar de eerste vier plaatsen toe gestart. We moeten in elke wedstrijd voluit voor de twee punten gaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium