Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Na de promotie hebben we nog nooit ons beste spel laten zien”

- (stdr)

City Pirates kon op het veld van Bocholt geen vervolg breien aan de zes op zes van de voorbije weken. Geelblauw liep in Limburg op een 02 nederlaag en blijft zo op een bleke tiende plek in de stand hangen.

Nochtans speelden de Merksemnar­en zeker niet slecht in Bocholt. “Maar als je de kansen niet afmaakt, dan wordt het lastig”, zegt doelman Stefan Roef. “Zeker omdat we ook nog wat pech kenden met die owngoal (de 2-0 werd gemaakt door City Pirates-speler

Timothy Dreesen, red.). Na de rust hebben we de scheve situatie nog proberen recht te trekken, maar het heeft allemaal niet meer mogen zijn. Vooraf hadden we nochtans het gevoel dat we iets konden rapen in Bocholt. En zelfs na die 2-0 achterstan­d leek het alsof er nog iets mogelijk was. Dit is een gemiste kans.”

En zo slaagt City Pirates er maar niet in om een reeksje neer te zetten. Waar wringt het schoentje bij geel-blauw? Roef: “In elke linie kan het beter. Na de promotie hebben we nog nooit ons beste spel laten zien. Eigenlijk gaven we opnieuw weinig weg, maar toch slikken we twee doelpunten. Dat is gewoon pech. Het blijft voor ons lastig om ons aan te passen aan dat trapje hoger. Vorig seizoen moesten we niet elke week ons beste niveau bovenhalen om punten te pakken. Nu moet de inzet er zijn en moeten we goed voetballen. Het kan dus allemaal nog veel beter, zeker tegen de toch wel betere tegenstand­ers uit de reeks. Nu moeten we proberen om thuis tegen Hoogstrate­n weer te tonen dat we onze plaats hebben in deze reeks.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium