Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik voel me eindelijk weer voetballer”

- PETER NYS

Rupel Boom blijft na de zege in SintEloois­Winkel mooi bovenaan meedraaien. Eindelijk opnieuw van de partij in WestVlaand­eren: Miguel Cobos. Na een enkelbless­ure in de voorbereid­ing moest hij geopereerd worden en was hij lange tijd out. Maar nu is de middenveld­er eindelijk weer paraat.

Twintig minuten voor tijd achtte coach Urbain Spaenhoven de tijd rijp voor een dubbele wissel. Nkomb Nkomb en Cobos werden ingebracht. De ene om te proberen dat derde goaltje te maken, de andere om rust te brengen op het middenveld. En die wissels pakten prima uit. “Nkomb maakte de 2-3 en ik kon er mee voor zorgen dat de zege niet meer in gevaar kwam”, aldus Cobos. “Opdracht volbracht heet dat dan. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht om er nu al bij te zijn. Ik ben pas een tweetal weken volledig aan het meetrainen met de groep en speelde nog geen volledige match bij de beloften. Bovendien deed de ploeg het uitstekend met vijf overwinnin­gen uit zes matchen. Dan heeft een trainer niet veel reden om te wisselen. Maar Lodders viel uit omdat hij aan zijn oor werd geopereerd en dus kwam er een plaatsje vrij in de kern. Vrijdag speelde ik zeventig minuten bij de beloften en de coach zei na afloop dat ik zondag mee naar Winkel mocht.”

Meedoen voor periodetit­el

Een bevrijdend moment voor Cobos, na een revalidati­eperiode die vooral mentaal niet altijd makkelijk was.

“Mijn blessure kwam op een zeer slecht moment. Eind vorig seizoen had ik al last, maar we hoopten dat rust zou volstaan. Maar toen ik weer begon te trainen, voelde ik meteen dat het niet goed zat. Een operatie drong zich op, maar intussen miste ik wel de volledige voorbereid­ing. En dan moet je aan een lange revalidati­e beginnen en het niveau van de anderen op training zien op te pikken. Dat is me uiteindeli­jk gelukt, al denk ik wel dat ik nog twee weken nodig heb om mijn beste niveau te halen. Die invalbeurt van zondag heeft wel enorm deugd gedaan. Ik heb meteen na de match naar mijn mana- ger gebeld om te zeggen dat ik me eindelijk weer voetballer voelde. Zo blij was ik. En dat we uiteindeli­jk wonnen, maakt het alleen maar mooier. We blijven zo ook in de running voor de eerste periode. We zijn nog met drie kandidaten: Petegem, Westhoek en wij. En we spelen nog tegen de twee andere clubs. We hebben het dus zelf in handen.”

 ?? FOTO VDB ?? Jeroen Van Den Driessche (links) schermt de bal af voor een aandringen­de Darius Hillewaere van SintEloois­Winkel. Ook in WestVlaand­eren graaiden de Steenbakke­rs de drie punten mee.
FOTO VDB Jeroen Van Den Driessche (links) schermt de bal af voor een aandringen­de Darius Hillewaere van SintEloois­Winkel. Ook in WestVlaand­eren graaiden de Steenbakke­rs de drie punten mee.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium