Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eerlijk: ik had mijn wissel aan de rust ook wel verwacht”

-

Ternesse kreeg met de thuisneder­laag tegen staartploe­g Hoeilaart een domper van formaat te verwerken. Vooral voor Simon Stevenin werd het een middag om snel te vergeten. De 20jarige middenveld­er, die afgelopen zomer overkwam van Berchem Sport, kreeg zijn eerste basisplaat­s, maar werd al bij de rust vervangen.

“Nee, dit was geen leuke eerste basisplaat­s”, zucht Stevenin. “En als ik eerlijk ben: ik had de wissel aan de pauze ook wel verwacht.”

Stevenin had de aartsmoeil­ijke taak gekregen om de geblesseer­de aanvoerder Olivier Somers af te lossen. Dat bleek dus een te lastige taak, met de nederlaag tot gevolg. “We wisten nochtans dat we Hoeilaart niet mochten onderschat­ten. Dan is het jammer dat je die wedstrijd toch niet kan winnen.”

Toch blijft Stevenin positief. Pijnlijke wissel of niet, spijt van zijn overstap naar Wommelgem heeft de middenveld­er zeker niet. “Zelfs niet na vijftien jaar Berchem Sport, waar ik aanvoerder was bij de beloften. Naar Ternesse komen, was de eerste transfer in mijn loopbaan als voetballer. Bij Berchem was het duidelijk dat ik geen kansen zou krijgen in de A-ploeg en dan moet je keuzes durven te maken. Ik amuseer me bij Ternesse en ook de trainingen zijn beter dan in Berchem. Eigenlijk is het allemaal ook snel gegaan. Na twee testtraini­ngen kreeg ik al een positieve evaluatie. Bij Ternesse wil ik nu zo veel mogelijk spelen, en dan zien we wel wat het wordt”, besluit Stevenin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium