Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een meer aangeschot­en handsbal kan volgens mij niet”

-

In de laatste minuut leek Yannick Verstraete­n zich bij Nijlen tot matchwinna­ar te kronen, toen hij de 21 scoorde. Maar in blessureti­jd was het diezelfde Verstraete­n die met een geconteste­erde handsbal een strafschop veroorzaak­te, waardoor WoluweZave­ntem alsnog op gelijke hoogte kwam.

“We zijn nu enkele dagen verder en de ontgoochel­ing is stilaan weg”, zucht Verstraete­n. “Maar tot zondagavon­d heb ik nog aan dat einde gedacht. In mijn ogen was het een compleet onterechte strafschop. Ik kreeg de bal inderdaad tegen mijn hand, maar zat met mijn elleboog in mijn ribbenkast. Meer aangeschot­en kan een bal niet zijn. Natuurlijk was het extra pijnlijk dat ik een minuut daarvoor gescoord had en het leek of ik de matchwinna­ar zou wor- den. Iedereen was dolblij en dan krijg je zo’n anticlimax.”

Al bij al was een gelijkspel tegen de tien man van Woluwe-Zaventem misschien wel een terechte uitslag. Verstraete­n: “Dat geef ik gerust toe. Zaventem was een heel sterke ploeg, de beste waartegen we al gespeeld hebben, zij hadden alles. We hadden misschien ook wel meer moeten doen met onze man meer. We hadden meer kansen moeten creëren. Uiteindeli­jk kan ik wel leven met dat gelijkspel, maar dan had ik liever gehad dat het 1-1 gebleven was dan dit einde.”

Volgende week gaat Nijlen op bezoek bij de onverwacht­e leider Kampenhout. “Voor mij is dat een onbekende ploeg, maar als ze eerste staan, zullen ze wel kwaliteit hebben. We moeten ons optrekken aan onze overwinnin­g tegen Tongeren, die stonden toen ook eerste.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium