Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is niet meer dan een verplicht nummer”

- MARCEL BERNAERTS

Met PutteKapel­len komt vandaag een einde aan het Vlaamse wielerseiz­oen. Voor Kris Boeckmans wordt het na vier jaar zijn laatste koers in het shirt van LottoSouda­l. Volgend seizoen gaat hij aan de slag bij het Franse team Vital Concept.

De 30-jarige Schildenaa­r kende bij Lotto-Soudal zijn beste periode in 2015. Maar het was ook in dat jaar dat hij in de Vuelta zwaar onderuitgi­ng. Na een lange revalidati­e haalde Boeckmans de voorbije twee seizoenen nooit meer het niveau van voordien. “Over 2016 kan ik nog redelijk tevreden zijn. Het duurde langer dan verwacht vooraleer ik deftig kon meedoen voor de prijzen, maar af en toe lukte het wel. Na een goede winter begon ik dan ook met een goed gevoel aan dit seizoen. Maar door ziekte miste ik een deel van de voorjaarsw­edstrijden en daarna heb ik het hele seizoen achter de feiten aangehold. Ik ben gewoon niet aan spurten voor een overwinnin­g toegekomen. Mentaal is dat zwaar om dragen.”

En dus kijkt Boeckmans ook niet meteen uit naar de wedstrijd van vandaag. “Andere jaren keek ik altijd uit naar Putte-Kapellen. Nu voelt het aan als een verplicht nummer. Met mijn conditie kan er ik toch weinig gaan uitrichten.”

Nog amper gekoerst

Veel wedstrijde­n reed Boeckmans de laatste weken ook niet. Vorige zaterdag stapte hij nog uit de wed- strijd in de Tacx Pro Classic in Nederland. “Ik heb dit seizoen twee periodes van vijf weken zonder competitie gehad. Periodes waarin ik door de ploeg niet geselectee­rd werd. Dat is niet ideaal om gemotiveer­d te blijven. Begin september werd ik nog zesde in Desselgem, nadien was het wachten tot de koers van zaterdag. Enfin, op die manier werd het tijd dat het seizoen erop zit.”

Ondanks dit laatste mindere seizoen blikt Boeckmans al bij al wel tevreden terug over zijn periode bij Lotto-Soudal. “Ik heb er een mooi verhaal kunnen schrijven en ben tevreden dat ik destijds de stap van Vacansolei­l heb gezet. De eerste twee jaar verliep alles op wieltjes. Tot die val. Maar ook nadien heeft de ploeg me goed opgevangen, pro- fessioneel begeleid en correct behandeld. Alleen voelde ik dit seizoen aan kleine dingetjes dat het op was en dat het tijd werd om andere oorden op te zoeken en een nieuwe start te nemen. Bij het Franse team Vital Concept zal ik vermoedeli­jk niet meer als afwerker fungeren, maar zal ik in dienst gaan rijden van kopman Bryan Coquard.”

 ?? FOTO GREGORY
VAN GANSEN ?? Kris Boeckmans. Vandaag neemt hij in PutteKapel­len na vier jaar afscheid van LottoSouda­l.
FOTO GREGORY VAN GANSEN Kris Boeckmans. Vandaag neemt hij in PutteKapel­len na vier jaar afscheid van LottoSouda­l.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium