Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten dringend punten gaan pakken”

-

Het blijft voor Beerschot wachten op de eerste zege van het seizoen. Afgelopen weekend verloor het met 43 bij Watducks. De jongens uit Kontich tellen twee punten uit vijf wedstrijde­n.

Nee, Beerschot beleeft niet de seizoensta­rt die het voor ogen had. Ook in Watducks bleef de kentering uit. Maar de komende twee weken krijgt het team van coach John Goldberg de kans om zijn puntenaant­al gevoelig te verhogen. Er volgen namelijk twee thuiswedst­rijden tegen achtereenv­olgens Leuven en Pingouin. De Leuvenaars tellen amper één puntje meer dan Beerschot, Pingouin is voorlopig nog het zwakke broertje zonder punten.

“Daar moeten we niet naar kijken”, zegt jeugdprodu­ct Marin Peeters. “We moeten gewoon durven te zeggen dat de resultaten voorlopig tegenvalle­n. Toch denk ik dat we een sterkere ploeg hebben dan vorig seizoen. De ambitie was dan ook om beter te doen dan vorig jaar. Het seizoen is nog lang, maar we beseffen ten volle dat we in de eerstvolge­nde twee wedstrijde­n punten moeten pakken. Anders kan het nog zeer moeilijk worden.”

Ook coach Johan Goldberg beseft dat het dringend beter moet. “We moeten hard blijven werken. Ons spelniveau vind ik vaak wel goed, maar we moeten het leren afmaken. Twee keer verloren we met één doelpuntje verschil. Het zit vaak in de details. Maar goed, ik denk dat we er wel zullen komen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium