Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Scooty vergroot vloot met 45 voertuigen “We moesten sneller uitbreiden dan gepland”

45 extra deelscoote­rs in een ruimer gebied. Het gaat Scooty veel meer voor de wind in Antwerpen dan in Brussel.

-

“We wilden initieel pas volgend jaar uitbreiden, maar er was zo veel vraag naar dat we sneller moesten zijn”, vertelt Bram Vandeperre van Scooty. Het gaat om de rode deelscoote­rs met vervangbar­e batterijen die doorheen de stad verspreid staan. Geen stations nodig, enkel een smartphone­applicatie die als sleutel werkt. Er waren al dertig scooters, daar komen er deze week 45 groene exemplaren bij. De toename van de vloot gaat gepaard met een uitbreidin­g van de gebruikszo­ne, die nu bijvoorbee­ld tot station Berchem zal lopen.

Het project was er eerst in Brussel, maar kwam in ’t Stad sneller van de grond. “Antwerpen is veel beter aan het draaien dan Brussel”, weet Vandeperre. “Er zijn veel mobiliteit­sproblemen, maar in Antwerpen zijn ze echt wel bezig met toffe alternatie­ven op de markt te brengen.”

Schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) ziet dat het goed is. “Ik hoor dat de 30 scooters in totaal honderd ritten per dag doen, dus meer dan drie ritten per dag, per scooter. Dat is ongelofeli­jk sterk. We hebben in Antwerpen al langer het gevoel dat projecten als deelfietse­n en Scooty spectacula­ir goed werken. Onze gebruiksci­jfers liggen bij de hoogste van Europa.”

Deze uitbreidin­g is maar een tussenfase. Begin volgend jaar zouden er nog 150 exemplaren extra in gebruik komen en zullen er abonnement­en verkrijgba­ar zijn. “Nu is het nog een beetje een gadget”, zegt Vadeperre. “Maar tegen dan zou het een volwaardig alternatie­f zijn, bijvoorbee­ld voor woon- werkverkee­r.”

 ??  ?? Bram Vandeperre op een rode Scooty.
FOTO JORIS HERREGODS
Bram Vandeperre op een rode Scooty. FOTO JORIS HERREGODS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium