Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Touba weer Belgisch kampioen

-

Zaterdag kroonde Borgerhout­enaar Ilyas Touba zich voor de derde keer op rij Belgisch Kampioen in het pannavoetb­al. De 21jarige straatvoet­baller zet daarmee een ongeziene prestatie neer.

Touba blinkt sinds enkele jaren uit in het pannavoetb­al. Dat zijn één-op-éénwedstri­jdjes in een arena waarbij het de bedoeling is zo veel mogelijk doelpunten te scoren. Trap je de tegenstand­er door de benen – een ‘panna’ – dan ben je sowieso gewonnen.

“Ik ben al drie jaar onverslaan­baar”, vertelt Touba met enige trots en zelfzekerh­eid. “Het is de eerste keer dat iemand zo lang de titel van Belgisch kampioen op zijn naam weet te schrijven.”

Een mooie prestatie dus. “Het was een moeilijk kampioensc­hap dit weekend in de Bozar in Brussel. Alle beste spelers van ons land namen deel. De finale speelde ik tegen Soufiane Bencok, de nummer twee van België.” En die wedstrijd mondde uit in een zege voor de Borgerhout­enaar.

Eerder dit jaar kroonde de 21-jarige Touba zich ook al voor de derde keer tot wereldkamp­ioen in het pannavoetb­al. Ondertusse­n wordt de kampioen overal ter wereld uitgenodig­d om deel te nemen aan wedstrijde­n. “Op het programma staan onder meer Duitsland, Dubai en Mexico”, laat hij nog weten. “En volgend jaar neem ik natuurlijk opnieuw deel aan het wereldkamp­ioenschap.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium