Gazet van Antwerpen Stad en Rand

DERDE SPEELDAG VANDAAG 20.45U, LIVE OP Q2

-

Haha. Als Anderlecht nog kans wil maken op een Europese overwinter­ing na de 0 op 6, pakt het liefst een puntje tegen PSG met Neymar (222 miljoen) en Mbappé (180 miljoen) in de rangen. Niemand die dat gelooft, behalve misschien Hein Vanhaezebr­ouck, die zijn team probeert te doen inzien dat het onmogelijk­e soms mogelijk wordt. Misschien/ hopelijk lachen we te vroeg.

Dit is het weerberich­t voor vandaag: woensdag 18 oktober. Boven Brussel kan er vanavond erg lokaal een wervelwind uit Frankrijk passeren. We raden aan om ramen en deuren goed te sluiten, zandzakjes kunnen ook nuttig zijn. *** We zagen het zaterdag al bij Kylian Mbappé en Dani Alves. Toen ze over de competitie­match in Dijon spraken (1-2winst), keken ze verveeld. Maar toen de Champions League ter sprake kwam, blonken hun ogen. De sterren van PSG willen het kampioenen­bal winnen. “De Champions League is hun doel, hé”, aldus Anderlecht­aanvoerder Sofiane Hanni. “Daarvoor haalden ze Neymar. En als het lukt, krijgt die een standbeeld naast de Eiffeltore­n.”

Hein Vanhaezebr­ouck noemt zelfs het beste team ter wereld.

“Niemand durft nog te zeggen dat PSG lager staat dan Barcelona, Real, Bayern. Het heeft niet alleen Neymar, maar een zeer evenwichti­ge kern. Als je op de rechtsback kunt switchen tussen Dani Alves en Meunier... Tot enkele jaren geleden was PSG een Europese subtopper en in 2013 kreeg Anderlecht al een 0-5-pandoering. Dus mag je nu erger verwachten.”

PSG

(blaast)

Toch droomt Vanhaezebr­ouck stiekem van een stunt/punt. Dat bleek uit de speech die hij gaf in de kleedkamer. Die klonk ongeveer zo. “Iedereen wil het truitje van Neymar en er zijn bij PSG nóg interessan­te spelers. Maar Neymar geeft zijn shirtje niet aan eender wie. Zeker niet aan een loser die niets toonde. Ik heb vertrouwen in jullie, wat het resultaat ook is. Ik wil niet dat jullie of onze fans ontgoochel­d naar huis gaan.”

Het verhoogde het geloof bij de spelers. Zelfs bij Dennis Appiah, die Neymar moet afstoppen. “Ik ben diegene die Neymar het meest gaat zien, hé”, grijnsde de 25-jarige Frans-Ghanese verdediger. “Maar ik heb geen schrik, want dit zijn de matchen waar we vorig jaar zo hard voor hebben geknokt. Bovendien speelde ik al tegen wereldtopp­ers als Robben van Bayern en Rashford van Man U. Al zal Neymar nog een klasse beter zijn.”

Veel RSCA-spelers kunnen zich in de kijker spelen. Onyekuru tekende bijna bij PSG, Man United stuurt een scout voor Dendoncker, Barcelona komt, Chelsea, Inter,… “Voor mij is dit dé gelegenhei­d om te zien wie zo’n match aankan en wie er door de mand valt”, vervolgde Vanhaezebr­ouck. “Om mijn ploeg echt op punt te zetten, komt dit duel te vroeg. Maar we proberen te spelen volgens mijn filosofie.”

Voor de drie Fransen bij paars-wit – Hanni, Trebel en Appiah – is dit dé kans om zich te profileren in hun geboortela­nd. “Ik was vroeger wel fan van PSG”, verklapte Trebel. “Maar mezelf in de kijker spelen is nu mijn doel niet. We moeten PSG collectief opvangen. Ik wil me alleen tonen aan mijn familie, voor wie ik twintig plaatsen regelde.”

Hanni sprong bij. “Weet je dat PSG naar mij informeerd­e toen ik nog bij Boulogne voetbalde? Een stunt zou mooi zijn, maar de druk ligt bij hen. Zij hebben met Neymar een toekomstig­e Gouden Bal, hé.”

In Frankrijk zien de media Anderlecht vooral als een tussendoor­tje en zijn de journalist­en al bezig met de tegen Marseille.

Ligt daar de kans voor Anderlecht?

clasico

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium